TV Rubin od 1. oktobra na 55 kanalu

Program TV Rubin od 1. oktobra biće emitovan na 55 kanalu unutar drugog multipleksa. Od 20. septembra do 30. septembra traje prelazni period kada se naš program emituje istovremeno na kanalu 32 u prvom multipleksu kao i na kanalu 55 u drugom multipleksu.

Ova promena je rezultat odluke Regulatorne agencije za elektronske medije, a kako se navodi u zvaničnom saopštenju JP “Emisiona tehnika i veze”, postojeće tehničko rešenje emitovanja programa svih imaoca dozvola za pružanje medijskih usluga televizijskog emitovanja, postojećih i novih, samo u prvom multipleksu, nije više tehnički moguće zbog ograničenih kapaciteta i ograničenog maksimalnog mogućeg broja TV programa unutar jednog multipleksa.

Svi gledaoci koji televizijski program prate putem set top boksa, u period do 30.septembra treba ponovo da podese svoje uređaje kako bi mogli da gledaju program TV Rubin koji će se od 1.oktobra emitovati samo na 55 kanalu.

JP ETV je takođe na svom infokanalu i sajtu postavilo ovu informaciju o predstojećim promenama u emitovanju tv programa.