Turnir u uličnoj odbojci okupio 500 dece

Treću godinu zaredom Muški odbojkaški klub „Kikinda“ organizovao je Streetvolleyball turnir na Gradskom trgu. Cilj ovakvih okupljanja je promocija sporta i zdravih stilova života, kao i da se mladi upoznaju i druže. Promoter turnira u uličnoj odbojci je proslavljeni reperezntativac Edin Škorić, koji je na turniru bio sa svojim klubom.

-Sve što radim sada nakon bogate sportske karijere je da svoja iskustva prenesem na mlađe generacije, da im ukažem koliko je važno baviti se sportom.Ne moraju i ne treba svi da budu reprezentativci, ali važno je da neguju ljubav prema sportu – istakao je Edin Škorić.

Gradska uprava dala je podršku ovom turniru.

-Značajane rezultati i rad MOK-a prepoznali su i organizatori „Turnira kroz Vojvodinu“, kao i lokalna samouprava koja je podržala ovu sportsku manifestaciju. Na nama je da omogućimo uslove i obezbedimo da se sa decom kvalitetno radi – rekao je Miodrag Bulajić.

Milan Radosavčev, trener MOK „Kikinda“ zahvalio se na podršci i dodao da je i ovaj turnir potvrda da naš grad ima jednu od najboljih škola odbojke.

Na turniru je učestvovalo je oko 500 osnovnoškolaca iz Kleka, Zrenjanina, Bečeja, Novog Bečeja, Novog Miloševa, Vrbasa, Bačkog Gradišta.