Turnir u uličnoj odbojci na trgu u Kikindi

„Streetvalleyball“ turnir kroz Vojvodinu u naš grad je doveo Muški odbojkaški klub „Kikinda“. Kikindski trg pretvoren je u veliko odbojkaško igralište, na kojem su se mlade nade ovog sporta nadmetale, vežbale i prevashodno družile.

Trener kikindskih odbojkaša i organizator turnira Milan Radosavčev zahvalio se gradskoj upravi i Sportskom savezu Kikinde što su mu pružili podršku, želja svih je da turnir postane tradicionalan.

 

Mlade odbojkaše pozdravio je član Gradskog veća Miodrag Bulajić. On je dodao da je organizacijom ovog turnira Kikindi i MOK „Kikinda“ ukazana čast, jer je tako pokazano da Odbojkaški savez Vojvodine ima puno poverenje u kikindski sport.

 

Prisutne je pozdravio i načelnik Severnobanatskog upravnog okruga Nikola Lukač, koji je rekao da organizacija ovakvog turnira predstavlja lepu stranu našeg grada i da ona može da služi na ponos svim Kikinđanima.

Manifestaciju je podržao i Sportski savez Kikinde, a njegov predsednik Milorad Aleksić istakao je da je turnir još jedan od odlično organizovanih sportskih događaja, koji su se u prethodnom periodu održali u našem gradu.

Na turniru se okupilo više od 500 dece osnovnoškolskog uzrasta, koji su u Kikindu došli iz svih krajeva Vojvodine. Kako su istakli organizatori, turnir je samo „probni balon“, jer se odigrao kroz sedam kategorija. Želja svih je da naredne godine turnir bude još masovniji.