Turnir u odbojci kroz Vojvodinu u subotu u Kikindi

Većina kikindskih sportista trenutno je u periodu priprema za narednu sezonu. Odbojkaši treniraju već mesec dana, a formu su proverili sa reprezentacijom Kuvajta. Kikindski pioniri izgubili su od reprezentacije Kuvajta, ali su kadeti slavili rezultatom od 3:2. Reprezentativci Kuvajta u januaru dolaze ponovo u Srbiju, kada će se ponovo sastati sa kikindskom ekipom, ovoga puta u našem gradu.

U našem gradu odbojka je veoma popularan sport, a tome su doprineli i uspesi MOK „Kikinda“. Stoga je odlučeno da se upravo ovde održi i jedan interesantan turnir:

-U subotu, 9. septembra, sa početkom u devet sati u našem gradu biće upriličen jedan od turnira kroz Vojvodinu. Imamo tu čast da budemo organizatori i trudićemo se da to bude na vrhunskom nivou. Pored gostiju i domaćina, učestvovaće i oba ženska kikindska kluba. Deca ne plaćaju kotizaciju i zbog njih se sve ovo i organizuje. Kao gosti turnira, koji će biti održan na gradskom trgu, pojaviće se predsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine Petar Bogunović, sekretar Saveza i bivši reprezentativac Branislav Dobrodovski i naši olimpijci Slobodan Boškan i Vasa Mijić, kaže trener MOK „Kikinda“.

On skromno govori o formi kikindske seniorske selekcije, jer uvek može bolje. Ipak, moramo imati na umu da ovaj tim čine zapravo kadeti i da su i u prošloj sezoni uspeli da se izbore sa mnogo starijim i iskusnijim protivnicima. Cilj je da kadetska ekipa ostvari dobar rezultat protiv svoje generacije, a igra protiv starijih momaka tome će i doprineti, kaže trener Radosavčev.