Turnir u basketu „tri na tri“ od sredine avgusta ponovo u Kikindi: U toku prijavljivanje ekipa

Nakon uspešnog turnira u malom fudbalu, dvorište Gimnazije „Dušan Vasiljev“ za dve nedelje ponovo će ugostiti najbolje sportske ekipe našeg grada, ovoga puta u basketu.

Drugu godinu za redom u Kikindi će biti organizovan turnir „tri na tri“:

Mislim da će ove godine turnir biti posećeniji nego prethodne, jer očekujemo više ekipa. U okolnim mestima takođe se održavaju turniri, pa je novost da će pobedinici tih takmičenja, a koji se prijave kod nas, automatski igrati „razigravanje“, odnosno osminu ili četvrt finala, u zavisnosti od broja prijavljenih ekipa. Timovi se mogu prijaviti do 11.og, a turnir počinje 15. avgusta, objašnjava predsednik Sportskog saveza Kikinde Milorad Aleksić.

Prijave su u toku, a evo kako zainteresovani timovi mogu se prijaviti putem brojeva telefona 063/861-74-14 i 064/210-53-75. Turnir organizuje Sportski savez Kikinde, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave. Veliku pomoć daje i Košarkaški klub „Velika Kikinda“ prilikom organizacije suđenja i ostalih stvari. Evo šta je još važno da znaju oni koji žele da učestvuju na turniru:

-Kotizacija je 4.000 dinara, dakle 1.000 dinara po igraču. Svaka ekipa ima pravo da prijavi četiri igrača, tri učesnika i jednu zamenu. U zavisnosti od broja ekipa napraviće se grupe, u kojima će svako sa svakim odmeriti snage, a prva dva prolaze dalje. Pošto ne znamo koliko će se prijaviti ekipa osvajača okolnih turnira, još nismo sigurni kako će grupe biti formirane. Može da se desi i da po tri ekipe prolaze dalje.

Kao i protekle godine, za najbolji basketaši biće i nagrađeni:

-Nagrade su za nijansu veće nego u okolini. Prvoplasirani će osvojiti 60.000, vicešampioni 35.000, a treće mesto 20.000 dinara.

Kikinda je poznata kao grad u kojem se sport voli i ceni, pa nema sumnje da će i basket turnir biti posećen baš kao i „Igre na vodi“ i Noćni turnir u malom fudbalu. Ulazak na sve mečeve tunira „tri na tri“ biće besplatan.