Trka za srećnije detinjstvo u Kikindi po 28.put

Tradicionalna manifestacija ,,Trka za srećnije detinjstvo” održana je po 28. put u našem gradu, u okviru koje je čak 4000 učesnika dalo svoj doprinos tako što je došlo na start. Trku su tradicionalno otvorili mališani PU „Dragoljub Udicki“ pripremljenim plesnim i horskim tačkama.

 

Masovnim učešćem u trci deca i mladi svake godine pokazuju svoje opredeljenje ka zdravom načinu života i humanim vrednostima.

Kako bi mogla ovakva manifestacija da ima svoj kvalitet i kontinuitet stoji ozbiljan rad i zalaganje organizacije Crvenog krsta, rekla je predsednica skupštine grada, Stanislava Hrnjak, koja je otvorila manifestaciju.

-Ono što je naše zajedničko zadovoljstvo, to je što Crveni krst, bezmalo 30 godina organizuje Trku za srećnije detinjstvo. Kao što vidite, učešće uvek uzmu od najmlađih iz predškolske ustanove, pa sve do rekretativaca, kolega profesora. Mislim da je to jedna jako dobra manifestacija, koja promoviše zdravlje, ali i kako da svi budemo zajedno oko jedne teme i cilja. Oni to uspešno postižu. Divno je što ovu manifestaciju, pored grada, koji uvek stane iza nje,  pomognu i drugi pokrovitelji, što znači da postoji kolektivna svest. Sve one nove generacije, koje stasavaju, na ovaj način  upoznajemo sa savremenim stilovima života…

 

Četiri godine u kontinuitetu manifestaciju svesrdno pomaže i kompanija “Grindeks”, Promoter ovogodišnje trke bio je Kikinđanin Nemanja Blažić, poznatiji pod nadimkom Tricky, koji je najbolji fristajl košarkaš u Srbiji, a i na Balkanu. Njegovo umeće nije ostavilo ravnodušnima čak ni svetske košarkaške zvezde. Mame sa bebama koje su prodefilovale kroz cilj, ove godine su bile u najvećem broju. U izvlačenju brojeva sugrađanka Olivera Rackov i njena beba petnaestomesečna Teodora Rackov dobile su mogućnost da sa ostatkom porodice provedu vikend u odmarališrtu Crvenog krsta na Vršačkom Bregu.

Među mališanima, trka predstavlja pravo zadovoljstvo. Neki su se pripremali, a neki su se propisno umorili… Među prvima bili su i Mladen Vučenović iz Ruskog Sela, ali i Majda Bjeljac iz Kikinde. Akcija je za sve ove godine sačuvala svoj primarni cilj – da se prodajom učesničkih brojeva prikupe sredstva za pomoć deci Kikinde, kao i da se za decu i mlade priredi jedan “dan sporta i humanosti”. Cilj je ispunjen već na samom startu, jer, svi oni koji su se pojavili bili su pobednici pravih vrednosti.