Trio Corona nastupio pred kikindskom publikom

dsc00805

U svečanoj sali Narodnog muzeja održan je koncert „Poklon gradu“ u organizaciji Osnovne muzičke škole „Slobodan Malbaški“, na kojem je nastupio Trio Corona iz Novog Sada. Čine ga violinista Norbert Kurunci, flautistkinja Milica Tomić i pijanistkinja Anica Milošević, mladi muzičari koji su se upoznali na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Pred punom salom kikindskog Narodnog muzeja izveli dela Šostakoviča, Ibera, Doplera i Melani Bonis.

Jedan od članova trija, Norbert Kurunci, rođen je u Kikindi, gde je započeo svoje muzičko obrazovanje. Pitali smo ga kako se osećao dok je nastupao pred svojim sugrađanima.

-Jako sam srećan što se publika okupila u ovolikom broju, a posebno zato što je bilo puno mladih ljudi, a aplauz je govorio sam za sebe, rekao je Kurunci.

Publika je u dva navrata pozivala trio na bis, a prvi utisci izvođača posle koncerta bili su pozitivni. Iako se čini da je klasična muzika danas pomalo zaboravljena, članovi trija tvrde suprotno. Pošto su već bili na studijama klasične muzike, nije im bilo teško da nađu ljude sličnih umetničkih afiniteta. Planovi ovih mladih umetnika su da završe studije, profesionalno se razvijaju i da nastave da nastupaju.