Tribina “Žena, perspektiva za budućnost” u CSU

U okviru projekta „Mlade žene budući potencijal društva“, koji je predstavljen u CSU, kroz intezivnu kampanju upućena je poruka da je uspeh u oblasti ženskog inovacionog preduzetništva ne samo moguć, nego i neophodan za razvoj zajednice.

Projekat je realizovao grad Kikinda u saradnji sa civilnim sektorom i sprovodi se u gradu i prigradskim naseljima. Projekat  upravo podrška ženama preduzetnicama za žensko inovativno preduzetništvo, naveo je član GV Miodrag Bulajić i dodao:

-Na ovaj način želimo da pokažemo spremnost svih struktura, od lokalne zajednice i državnih institucija, da svakako ženama budemo jedna prava i neophodna  podrška  na njihovom putu i da ih osmelimo i ohrabrimo da one uspeju. Današnjoj tribini su pristupile žene koje imaju uspeha u svom poslu i na primerima dobre prakse želimo da to i predstavimo.  Jedna od onih koja je od samog početka pokazala čvrstu veru u sebe i kroz uspešno preduzetništvo uspela da se na najbolji način dokaže društvu je vlasnica Agencije za knjigovođstvo, trgovinu i usluge Dragana Galić:

-Ja mislim da je ovo lepo osmišljen skup i da će neka naša životna priča, svake od nas,  pozitivno uticati na neke ljude koji misle da se bave preduzetništvom, u budućnosti. Da je lako, nije lako,  da je teško i nije baš tako teško. Sve zavisi, kako predstavite  neki svoj biznis i da uvek više vidite prednosti nego mana.

Ovaj projekat u vidu interaktivne radionice se realizuje se uz podršku Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj i ima za cilj da podigne društvenu svest o važnosti afirmacije ženskog inovativnog preduzetništva i na taj način obezbedi uslove za poboljšanje položaja žena.