“Tri” žene u oku Dušana Ljuboje

Prva samostalna izložba fotografija mladog Kikinđanina Dušana Ljuboje, čija se postavka nalazi u Kulturnom centru, okupila je veliki broj zaljubljenika u tu vrstu umetnosti. Nakon gotovo deset godina bavljenja fotografijom, kako kaže, imao je potrebu da svom gradu daruje umetnički opus “Tri”, posvećen ženi:

-“Tri” kao prikaz kompozicije različitih razdoblja u  životu žene, sa svim karakteristikama, koje donose različite godine, bio je motiv za stvaranje  ove  izložbe, koju sam  kao svoju prvu, samostalnu potpisao svojim imenom.

 

Da bi neko mogao da dostigne maksimum, potrebno je da ima veliku podršku, mišljenja je Ljubojina profesorica i mentor mr Sibila Petenji Arbutina:

On ima podršku od svoje porodice i prijatelja, a i grad je prepoznao potencijal i tim povodom mu omogućio da svoje radove izlaže u Kulturnom centru.

Odlika kvaliteta je priznanje od strane drugih umetnika, koji su se dokazali ali su dali svoj doprinos, kao profesionalci, kolege, ali i kao prijatelji.

O zahtevima fotografa najbolje znaju sami modeli, koji bi trebalo da proprate pokretom ono što je zamišljeno u glavi fotografa.

Dušan Ljuboja je na drugoj godini fotografije Visoke tehničke škole strukovnih studija u Novom Sadu. Jedan je od retkih kojima je u dvadesetoj godini pošlo za rukom da kroz konceptualni omaž prikaže složenu formu, kao što je lik žene. Kako je u svojoj izjavi rekao, kroz sve te etape nikada ne bi mogao da prođe sam, te je iskoristio priliku i da se zahvali saradnicama, koje su mu omogućile da ih na pravi način prikaže, gledano okom fotografa.