Tri medalje za KK”Feniks”, na Kupu Srbije

Tri medalje za karatiste kikindskog “Feniksa” bilans je takmičenja na ovogodišnjem KUP-a Srbije za pionire, nade  kadete i juniore, koji je održan u Čačku.

Kako je u svojoj izjavi za TV Rubin rekla Tanja Sili, inače proslavljena karatistkinja, koja vodi klub i glavni je trener karatista, rezultati su dokaz da je izabran pravi sport za svakog člana kluba, ali I da je osim talenta potrebno raditi i zalagati se, kako pojedinačno, tako i ekipno..

-Naši su doneli tri medalje. Proteklog vikenda je bilo prvenstvo Srbije i Kup Srbije. Ostvarili smo dobre rezltate, uzevši u obzir kolika je konkurencija u ovom sportu. U konkurtenciji 22 takmičara zlato je doneo Luka Jerković, bronzu Nikola Kočiš i srebro je pripalo Srđanu Kočišu. Ono što nam je izmaklo, to je medalja za juniorke, koje su imale peh, koji je osujetio njihovu mogućnost da donesu neku od medalja…

 

 

 

Karate klub “Feniks” organizuje razne kamove i treninge u prirodi, u okviru kojih članovi treniraju u zdravom okruženju.

 

Ono što je takođe vrlo pohvalno, na čega Sili naročito ukazuje to je činjenica da su svi članovi kluba vrlo disciplinovani, da redovno ispunjavaju svoje radne obaveze i da su svi, osim jednog člana, koji je vrlo dobar, odlični učenici.