Treća prodaja pokretne imovine “Prima produkta”

Na osnovu rešenja stečajnog sudije Privrednog suda u Zrenjaninu Radomira Radojčića,Jelica Vukolić  stečajna upravnica firme “Prima produkt” u stečaju  objavila je oglas za prodaju pokretne imovine. Ovo je treća prodaja nekadašnje fabrike za preradu voća i povrća,a javno otvaranje ponuda zakazano je za 9. mart u ulici Nikole Tesle broj 2, u samoj fabrici.


Za razliku od prethodna dva puta kada su potencijalni kupci mogli da se nadmeću i za nepokretnu imovinu, ovoga puta prodaju se dva kombajna za grašak jedan marke FMC čija je procenjena vrednost oko 15 miliona dinara i drugi marke “pluger” koji je procenjen na 26,8 miliona. Na raspolaganju su i teretno vozilo marke “iveco” čija je procenjena vrednost 2,3 miliona dinara, putnička vozila marke: “toyota” procenjeno na 502,5 hiljade dinara, “lada niva” procenjena na 299 hiljada, “yugo koral” na 120,8 hiljada i putničko vozilo marke “hyundai” procenjeno na 507.000 dinara.
U protekle dve prodaje novog vlasnika dobio je samo kombajn za kukuruz šećerac.
U prethodnim prodajama za nepokretnu imovinu traženo je milijardu i 100 miliona dinara.Ovog puta ona je izuzeta iz prodaje jer prema novim zakonskim regulativama mora da bude procenjena od strane licenciranog procenitelja. Čim ovaj posao bude završen i nepokretna imovina, objekti fabrike u ulici Nikole Tesle 2 i to: proizvodna hala sa aneksima, magacini, upravna zgrada, objekat kolske vage , kotlarnica, mašinska radionica, laboratorija sa pripadajućom opremom, biće ponuđena na prodaju.


Podsetimo da je stečaj u “Prima produktu” pokrenut 19. novembra 2015. godine, a kako niko nije podneo plan reorganizacije u fabrici je proglašen bankrot. Ova, nekada uspešna fabrika, duguje oko dve milijarde dinara, a najveći poverioci su banke i fondovi.
Firma “Prima” dobila je novog vlasnika 2003. godine i ta privatizacija bila je poništena jer su tadašnji vlasnici kreditno zaduživali fabriku pa su banke usled nenaplativosti svojih potraživanja prodale nepokretnu i pokretnu imovinu koju je kupio Stojan Ždrnja iz Subotice. Tada je nastao „Prima produkt“ koji je nakon izvesnog vremena preuzela Fabrika metalnih proizvoda koja je bila vlasnik do pokretanja stečaja.