“Toza Marković” u zimskom režimu rada, ugašena jedna linija crepa

U fabrici “Toza Marković” u toku je zimski režim rada koji podrazumeva manji broj radnika. Stoga je određeni broj zaposlenih od decembra do februara na evidenciji nezaposlenih Filijale nacionalne službe za zapošljavanje.

-I ove godine stotinak zaposlenih u fabrici “Toza Marković” od decembra do februara biće nezaposleno jer je, kao i ranijih godina, ugašena jedna linija za proizvodnju crepa. Ogroman broj tih ljudi oko 95 odsto njih biće ponovo vraćen na posao. Nema ni govora o masovnom otpuštanju radnika, nema ni mininalnog otpuštanja. Mislim da je ovo poslednja godina da će biti prekida radnog odnosa tokom zime -istakao je Vladimir Ilić, direktor “Toze Marković”.

Naš sagovornik dodaje da se vodilo računa o tome da tokom zime ne rade zaposleni koji imaju pravo na nadoknadu usled prestanka radnog odnosa. Ilić dodaje da za četiri meseca, koliko je prošlo od izlaska iz stečaja, nije moglo da se omogući da sve linije proizvodnje crepa i pločica rade i tokom zime.

Nadzorni odbor fabrike “Toza Marković” doneo je početkom nedelje odluku o kupovini dva digitalna štampača za proizvodnju pločica vrednosti 450 hiljada evra. Za automatizacija linije crepa koja se planira u 2017. godini biće neophodno oko 2,5 miliona evra.

-Planom za narednu godinu predviđena je proizvodnja 34 miliona komada crepa, a prodaja 33 miliona komada. Biznis planom predviđena je i proizvodnja i prodaja dva miliona I 100 hiljada kvadrata pločica – rekao je Ilić.