Toplina zvuka

Naš sugrađanin Đurica Stojanović, zaljubljenik u dobar zvuk, upriličio je izložbu upravo zvuku sa lampaških pojačala “Toplina zvuka” u Galeriji “Terra”.

-Na izložbi su zvučnici iz pedsesetih i šezdesetih godina prošlog veka. Zamislio sam ovaj događaj kao izložbu pojačala, pretpojačala i zvučnika iz vremena koje je daleko od nas. Smatra se da lampaška pojačala i stari modeli zvučnika daju lepši, prihvatljiviji, verniji zvuk, nego sadašnja pojačala i zvučnici velike snage – istakao je Đurica Stojanović.

Svi pojačivači na izložbi su isparvni i rade.

-Ovo je prikaz zvučnika i pojačala i radio lampi koje su stare i do 100 godina unazad. Imamo pretpojačalo koje ima lampe stare 94 godine. Materijal koji je predstavljen na izložbi sakupljan je dvadesetak godina unazad. Imao sam potrebu i želju da sve sakupljeno predstavim i Kikinđanima.ž – rekao je naš sagovornik.

Pojačala, pretpojačala i zvučnike Stojanović je kaže sakupljao svuda: po tavanima, otpadima, aukcijama. Pozvao je sugrađane da posete izložbu i prisete se dobrog zvuka. Izložba će biti otvorena do 5. novembra.