Topla zima pod krovom porodice Tunić

Maj će ostati zapamćen u porodici Tunić, kao mesec kada su zbog nepažnje najmlađeg člana ostali bukvalno bez krova nad glavom.

Da podsetimo, radi se o ulici Braće lakovića, u kojoj 57 godina živi, nezaposlena Vera Tunić i sama podiže dvoje maloletne unučadi, čiji su roditelji poginuli u saobraćajnom udesu, o čijoj tragediji je TV Rubin izveštavala u više navrata.

Unesrećena sugrađanka nas je još jednom zvala, jer kako je rekla, ne postoji bolji način da se zahvali svima koji su im izašli u susret:

-Toza nam je prva izašla u susret, pa Jolić kompanija i Ana, koja radi u toj firmi pa su mi doneli i prozor. Vatrogasci  i svi radnici Naftne industrije i svi zaposleni u Tozi Marković. Svi su mi pomogli. Tu je i Rolomont, pa gvožđara Velegram. Dosta je njih koji su dolazili da pitaju. Ima puno ljudi, nekima ni ne znam ime, hvala svima.

Tragedija, kojih smo svesni i koje se dešavaju, često nas zatiču nespremne, pa i najhumaniji u prvom momentu ostaju zaprepašćeni i nespremni da odreaguju. Ipak, nakon apela, pomoć je počela da pristiže. Kako je navela  Snežana Dukatarov, glavni specijalista za ekonomiju u NIS-u, Vera je došla kod nas početkom jula.

-Tražila je pomoć od zaposlenih i od samog NIS-a. Nekako je saradnja počela sa mnom, između Vere i nas. Mi smo učinili sve što je bilo u našoj moći, na prvom mestu  zbog dece, koja su nesrećnim slučajem ostala bez majke i oca. Zahvalila bih se svima, koji su pomogli. Svako je odvojio koliko je mogao. Naša pomoć se sastoji iz popravke krova, zatim zabat, pa tavanica kuće i naravno nadam se i da će ostati sredstava i za popravku poda.

Radove izvodi firma „Haos majstor“, čiji radnici koriste relativno lepo vreme, kako bi radove mogli da privedu kraju.

Krov, kao i krovna konstrukcija su morali u potpunosti da se zamene, ali i da se uradi adekvatno zatvaranje tog dela stambenog prostora, kako kiša i sneg ne bi urušavali tavan.

Dobra volja i potreba pojedinih sugrađana da pomognu uticali su da se porodica Tunić vrati u normalne životne tokove i da ipak poveruju da Kikinda ne zaboravlja na one, kojima je potrebna pomoć. Dolazak praznika i Nove godine mogli bi na vrata ove porodice uskoro da dovedu i Deda Mraza.