“To su bili dani” kada su zvezde pevale pod zvezdama u dvorištu Kurije

U dvorištu Kurije izveden je, kako ga često i nazivaju praznik stihova i anegdota i muzike, kabare “To su bili dani”. Spajajući žanrove iz nekih prošlih vremena “pomiriili ” su ukuse različitih generacija.

Muzičko-poetski kabare, „To su bili dani“ koji su Kikinđani imali mogućnost da pogledaju proteklog vikenda još jedan je muzičko scenski poklon za sve ljubitelje kulturnih dešavanja u našem gradu. Ono kada se osim talenta pokaže i izuzetno umeće, pa se kroz različite žanrove provlači ona toliko potrebna žica kulturnog smisla za humor, onda to bude pravi praznik za oči i uši, ali i za dušu.

Jedan od onih, kog često gledamo u raznim serijama, filmovima koji je s pravom okarakterisan kao jedan od najboljih srpskih glumaca, Nebojša Duaglić, ponosni je otac čak petororo dece, poznat i kao izuzetan kolega i prijatelj, ali i kao vrlo talentovan muzičar. Kako je u svojoj izjavi naveo, kabare koji na sceni opstaje punih 15 godina, jeste osmišljen da bude za sva vremena:

-To je bio naš individualni pokušaj da napravimo neku vrstu reminiscencije, kroz sve one žanrove, kroz koje smo prohodali  koje smo mi nekada slušali. To je neko naše poetsko nasleđe, a namera je da pokažemo da je sve jedno u kom muzičkom žanru pevaš, ako je namešteno da traje za sva vremena. Kabare su kroz sve ove godine, izvodili u najrazličitijim prostorima, od poljana na kojima je bilo više hiljada ljudi, do nekih malih mesta, klupskih prostora, nekada u većim ili manjim pozorištima. U nekim gradovima bili su po više puta, a kabare je, ističe, takav kolaž koji se može slušati više puta, jer i sadržaj menjaju. Što se tiče Kikinde, prostor Kurije je i njima poznat:

-Ovde smo već nastupali, mislim čak dva puta. Ovaj prostor je izuzetno dobro osmišljen, jako se lepo čuje na sceni, akustički jako dobar, zahvalan. Nekako intiman zaklonjen, a dovoljno velik da primi dovoljan broj publike.

Kabare je omogućio ceo spektar glumačkog jezika koji priča najbogatije priče.

 

Mogli su se čuti hitovi iz poznatih filmova, poput Bluz Braders, zatim poznata numera Bobby McGee, čuvene Dženis Džoplin iz davne 1969. kao i poznati Balaševićevi hitovi, zatim Azra, Indeksi, ali i najbolje numere jedne od najboljih grupa ikada, grupe Smak. Još jedno veče za pamćenje, u okviru koje su se sati pretvorili u minute, kojih ćemo se dugo sećati