“Tisa Automotiv” obustavila proizvodnju, a u “Tozi Marković” radi polovina zaposlenih

Nakon što je pre sedam dana fabrika „Kalcedonija“ u Kikindi i Subotici obustavila rad do daljnjeg, to je danas uradila i fabrika „Tisa Automotiv“ koja ima pogone u Kikindi, Bečeju i Senti. Kako saznaje TV Kikinda u „Tisa Automotivu“ u našem gradu radi oko 850 sugrađana, a kako ovog momenta nije moguće nabaviti maske i ostalu zaštitnu opremu menadžmnet se odlučio da privremeno prestane rad, dok se ne steknu uslovi za ponovno pokretanje proizvodnje.

Prema informacijama koje smo dobili od direktora fabrike „Toza Marković“ Vladimira Ilića u ovoj firmi radi 350 zaposlenih, polovina ukupnog broja. Radi glinokop i jedna linija za proizvodnju crepa u tri smene. Svi zaposleni imaju maske i rukavice, a na ulazu u fabriku meri se telesna temepratura. Svi koji imaju povišenu temperaturu šalju se kući. Telesna temeperatura meri se i vozačima kamiona koji odvoze robu ili donose repromaterijal.

Prema saznanjima naše televizije ovih dana može se očekivati i da privremeno rad prestane u fabrici „Le Belier“ gde su stariji radnici i majke koje imaju decu do 12 godina poslati kući.      

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević ponovo je danas apelovao na poslodavce da ne otpuštaju radnike dok je na snazi vanredno stanje i najavio da će biti objavljena lista svih onih koji su nezakonito dali otkaz zaposlenima.
Đorđević je apelovao na sve one koji su samoizolaciji da uzmu rešenje od Ministarstva ili MUP-a, kako poslodavci ne bi mogli da da zloupotrebe i pravno gledano budu u pravu i daju otkaz.