Tim „Toza Marković“ pobednik noćnog turnira u malom fudbalu

Dvorište Gimnazije „Dušan Vasiljev“ prethodnih 18 večeri ugostilo je 13 ekipa, koje su se po sistemu 4+1 takmičile za titulu najboljeg u malom fudbalu.

Ovo priznanje izborio je tim „Toza Marković“, koji je u finalnom meču pobedio ekipu „Jam session“ sa 2:1, a u borbi za treće mesto „Caffe Caffe“ savladao je „Kalimera“. Za najboljeg igrača turnira izabran je Igor Momčilov, koji dolazi iz pobedničkog tabora.

     

Pored njega, posebno su se istakli i njegovi timski saigrači Vanja Stanković, kao najbolji golman turnira i Dejan Ivanović, koji je sa 11 postignutih pogodaka proglašen za najboljeg strelca. Najbolji igrač izneo je svoje mišljenje o konkurenciji na turniru.

-S obzirom da je prvi turnir, bila je veoma jaka. Nadam se da će naredne godine biti još jača. Kako se bližila završnica, bilo je sve teže. Nije mi toliko važno što sam osvojio titulu najboljeg igrača, jer to ne bi bilo moguće bez moje ekipe, koju ne bih menjao ni za šta. Pobedili smo sve utakmice, samo jednu odigrali nerešeno i mislim da smo zasluženo osvojili prvo mesto.

Trećeplasirani tim osvojio je 30.000 dinara, drugoplasirani 70.000, dok su pobednici bogatiji za 200.000 dinara, a nagrade je uručio gradonačelnik Kikinde Pavle Markov. Kao neko ko vodi grad, on ističe da je ponosan i oduševljen činjenicom da je sportski događaj okupio veliki publike.

-Ovim putem zahvaljujem se svim ljudima, koji su iz večeri u veče dolazili u staru, poznatu gimnaziju. Vratili su duh starih vremena i na neki način pokazali put za budućnost po pitanju organizacije ovakvih i sličnih turnira.

Gradonačelnik ističe da će naredne godine, uz mnogo rada i dobru organizaciju, turnir biti još bogatiji u svakom pogledu. Predsednik Sportskog saveza Kikide Milorad Aleksić sumirao je utiske o turniru, koji su u potpunosti pozitivni:

Kao organizator sam prezadovoljan. Nismo očekivali ovoliki odziv. Pratio sam turnire poput ovog i nije bilo obog što se često može videti, poput koškanja i sl. Vladao je fair play na terenu, a publika je od prve do poslednje večeri bila fantastična. Zahvaljujem se svima koji su pomogli organizaciju turnira, posebno Peđi Popoviću, Branislavu Jerinkiću i Saši Kresoji.

Osim najboljih sportista, nagrađena je i publika, a poklone i vrednosne vaučere pripremile su lokalne firme. Turnir je u prethodnih 18 dana okupio nekoliko hiljada ljudi, a prema procenama organizatora finalnoj večeri prisustvovalo je oko 1.200 poklonika fudbala. Cena ulaznica bila je 50 dinara, a ulaz za sve mališane bio je besplatan.