Tim OŠ „Feješ Klara“ u tematskom danu organizovao devet radionica

Zanimljiv dan, koji je osmislio mladi stručni tim ove škole, prvi put je na ovaj način organizovao druženje roditelja, đaka i nekih od zanatlija, kao i predstavnika zaboravljenih kreativnih tehnika. Odziv je bio veći od očekivanog, što govori u prilog  tome, da su radionice dobro osmišljene i atraktivne u smislu otkrivanja nekih zaboravljenih a još uvek rado korišćenih stvaralačkih tehnika. Ovakav vid saradnje između kolektiva škole, đaka i roditelja, ranije je bio zasnovan na principu organizacije Otvorenih vrata, navela je jedna od organizatorki Tematskog dana, nastavnica književnosti i srpskog jezika Tanja Stojanović. Učenica sedmog razreda, Ana Marija Horvat, pokazala je zainteresovanim drugarima i neobičnu tehniku štrikanja, kojom se ona bavi.

Vlasnik časovničarske radnje Pioker, Igor Pioker predstavio je svoj zanat zainteresovanim đacima i izazvao poveće interesovanje kod učenika, koji  su učestvovali u nekim od radionica, a neke, poput baš časovničarske  su i naročito pohvalili.

Roditelji su imali mogućnost, što su u velikom broju i iskoristili da prisustvuju nekim od predavanja, kao što je predavanje kliničkog psihologa Đorđa Popovića, a na temu „Pronlemi sa kojima se suočavaju maldi u doba adolescencije“.

Ideja i cilj radionica, koje su organizovane je bila da se ucenici upoznaju sa starim zanatima, ali i da roditelji dodju, ucestvuju i nakon toga prisustvuju psiholoskom predavanju. U toku radionica, škola se pobrinula i za slatku zakusku, te je vredna ekipa servirki i kuvarica uspešno ispekla čak 400 krofni, koje su podeljene svim učesnicima radionica, kao i gostima.