Tijana Radić trener ženske Kadetske selekcije Srbije u džudou

Tijana Radić džudom se bavi od malena. Uspehe je nizala gotovo od prvih dana i već tada je znala da jednog dana želi da bude trener. Nakon uspešne sportske karijere, niza medalja sa domaćih i inostranih takmičenja, Tijana je postala deo trenerskog tima kikindskog Džudo kluba „Partizan“. Dobri rezultati i u ovom segmentu rada preporučili su je i da bude trener ženske kadetske džudo reprezentacije.

-Dobar je osećaj dostići ovako nešto. U džudou sam od malih nogu i želela sam još od tad da budem u vrhu ovog sporta. Sada sam to ostvarila i jako mi je drago zbog toga, prvenstveno jer predstavljam svoj klub, svoju decu i samu sebe.

Pored dobrih takmičarskih rezultata, Tijanu je za ovu funkciju kvalifikovala i stručna sprema i to što je trener jednog od najuspešnijih džudo klubova kakav je kikindski „Partizan“. Raspored njenih obaveza sada je donekle promenjen.

-Što se tiče mog posla u reprezentaciji kao trenera, uglavnom mi je zadatak da budem deo evropskih kupova i priprema koje su aplicirane od strane Džudo saveza Srbije. To traje od 5 do 10 dana. Vodi se veći ili manji broj dece, sve zavisi od tipa takmičenja.

Veliki je izazov uskladiti obaveze u reprezentaciji i u klubu, ali to ovoj sposobnoj mladoj dami itekako polazi za rukom, a uz to ima i dobru podršku.

-Uspevam i zahvalila bih se kolegama na razumevanju i zato što su tu da uskoče i menjaju mene na treninzima kada imam reprezentativne obaveze. Da nije njih, ne bih mogla da budem tu gde sam. Kolegijalnost je ključ svega.

Kao i svaki sportista, Tijana ima želju da usavrši sebe i da devojčice koje trenira budu što uspešnije.

-Što se tiče ličnih ambicija, volela bih da se zadržim na poziciji na kojoj sam sada. Ne bih volela da se bavim juniorima ili seniorima. Sebe sam pronašla u radu sa kadetima, prvenstveno zato što imamo mnogo dece tog uzrasta. Mislim da ih dočekuju dobri rezultati i da se nalazim na poziciji na kojoj želim da se zadržim.

Teško je predvideti šta će budućnost doneti, ali naša sagovornica ističe da će učiniti sve što je u njenoj moći da opravda poverenje Džudo saveza Srbije i da će u kadetskom timu stvoriti snažnu osnovu za rad i napredak budućih džudo šampionki.