„Tehnikom relaksacije do dobrog zdravlja“

Život savremenog čoveka pun je problema, stresa, nervoze i loših životnih navika. U konstantnoj trci za novcem i „boljim životom“ često ne mislimo na mentalni i duhovni mir, a posledica toga su i velike zdravstvene tegobe.

U nedavno otvorenom Centru za podršku porodici, lični razvoj i humano društvo „Poveži se“ održana je besplatna radionica, s ciljem da se na jedan nesvakidašnji način bori protiv pomenutih problema.

Večeras držimo trening „Tehnikom relaksacije ka dobrom zdravlju“. U pitanju je mali miks psihologije i joge. Radi će se na tehnikama pravilnog disanja i tehnikama relaksacije mišića, kaže Tatjana Tanović, koja je osnovala Centar „Poveži se“. Ona je po struci psiholog, pa je kroz razgovor uvela prisutne u temu očuvanja mentalnog zdravlja. Tehnike relaksacije prikazala je joga instruktorka Dobrila Starčević:

-Joga nam nudi duboku jogičku relaksaciju, koja se pokazala kao vrlo efikasna u otklanjanju stresa i napetosti. Svesnim opuštanjem pojedinih delova tela, pojedinac se odmara i nestaju tenzije na fizičkom, mentalnom i emoiocionalnom nivou.

Tehniku mogu praktikovati svi, jer povoljno deluje na telo i um. Ovo je samo jedna od radionica koje se pratktikuju u Centru, čiji je glasni cilj promocija mentalnog zdravlja.

Centri poput ovog funkcionišu već duže vreme u većim gradovima. Balans duha i tela važan je za borbu protiv stresa, anksionzosti i sličnih problema današnjice, a na ovoj besplatnoj radionici sugrađani su naučili kako da uz pomoć psihologije i joge barem delimično da savladaju ove boljke 21. veka.