Tehničkoj školi priznanja iz različitih oblasti

Dobri rezultati za učenike Tehničke škole i na kraju ove kalendarske godine, pred sam raspust. Prva nagrada pripala je učeniku Ljubomiru Ikiću, iz BVS. On je đak drugog razreda, trogodišnjeg smera za zvanje zavarivač. Kako kaže, tekst je pisao iz srca…

-Osvojio sam prvo mesto. Nisam se nikada takmičio. Pismeni je imao naziv, “Stojim po strani, zagledan u budućnost”. Pisao sam sve od početka, od kad znam za sebe..pa sve do kraja, otvorio sam se. Napisao sam i da je budućnost nepredvidiva…

Učenica Jelena Đorđević iz Bašaida, druga godina je smer Tehničar drimskog saobraćaja i ove godine je osvojila drugu nagradu na konkursu, koji svake godine raspisuje Narodna biblioteka, povodom obeležavanja Dana ove ustanove kulture.

 

Kikinda ima logičare, po kojima se prepoznaje na daleko. Jedan od njih je Ognjen Bovan, Naime, on je na konkursu za sklapanje ukrštenica “Nepoznata Rusija” , u konkurenciji od blizu 450 radova, osvojio drugu nagradu, koju deli sa još jednim takmičarem.

 

 

Na takmičenju je bilo potrebno sklapiti više od 30 fotografija, na kojima su Rusi i ruski gradovi

 

O osvojenom prvom mestu mladog Strahinje Erakovića, imala je šta da kaže profesorica Jasmina Almaši, koja podržava rad mladih i vrednih učenika i najčešće je u ulozi mentora.

 

Među 36 talentovanih učenika, Strahinja Eraković je u oblasti tehnike dobio prvu nagradu

 

Ovaj svestrani učenik treće godine, smera Elektro tehničar računara, planira da se bavi programiranjanjem i dalje. Osim što voli računare, interesuje se za japanski jezik, a od novčane nagrade planira da kupi pojačala za gitaru, pošto je muzika za njega druga sporedna najbitnija stvar na svetu.