Talentovani “Đurini maturanti”

Đurini maturanti ove generacije beleže velike uspehe, na kojem god da su takmičenju. Jedna od njih, o kojoj su nastavnici jedino i samo uputili reči pohvale je Jana Vojvodić, koju su gledaoci TV Rubin i mogli da gledaju kao člana pobedničke ekipe kviza „5 plus“.

Naime ova vredna učenica, vrlo je aktivna u muzičkoj školi, na teniskom terenu, a svoju izuzetnost i marljivost dokazala i osvojivši prvo mesto na takmičenju iz hemije i izuzetan rezultat kada je Međunarodno takmičenje iz engleskog u pitanju, o čemu su  svoje mišljenje dale nastavnice Lela Stančić i Ivana Gligorin:

-Ovako izuzetnu učenici nismo nikada imali-tvrdi Stančić.  Ona nije išla samo na hemiju, već je paralelno išla na četiri takmičenja! Došlo je do preklapanja i nije mogla na svim takmičenjima da se pokaže, ali ja verujem da gde god da je otišla, stigla bi do vrha. Mi nastavnici međusobno razgovaramo i dajemo joj potpunu podršku. Ona je svestrana, sve je zanima. Izuzetna je, ali i vrlo skromna

I nastavnica Ivana Gligorin kaže da je uspeh koji je pokazala Jana na Međunarodnom Hippo  takmičenju iz engleskog jezika prevazišao i njena nadanja:

-Nastavnica sam Jani Vojvodić i vrlo sam ponosna zbog toga. Jana je učestvovala na  Međunarodnom Hippo takmičenju, koje je vrlo popularno kod naših đaka. U prvom krugu je bilo 36 000 takmičara iz celog sveta. Jana se plasirala u drugi krug, sa maksimalnim rezultatom. Nakon polufinala uradila je odlično, plasirala se u finale, u konkurenciji oko 200 dece, od tog broja oko 20 iz Srbije, samo to i govori koliki je to uspeh. Ona je odlučila da ide u finale, koje se održavalo u Veneciji. Proveli smo tri dana u Italiji. Osvojila je četvrto mesto na tom takmičenju, svega tri boda manje od maksimalnog. Za mene je i sam plasman tamo bio ogroman uspeh.

Da bi se došlo do takvih rezultata, potrebno je razumevanje, kao i podrška, koju Jana ima i od roditelja, nastavnika kao i drugara. Ono što je takođe bitno, to je ljubav prema određenom nastavnom predmetu, a kod Jane su to hemija i engleski jezik, ali i matematika:

-Hemija je za mene inspiracija velika. To je pravi spoj učenja i matematike, a postoji i mogućnost primene da se mućka i eksperimentiše, a ja to baš volim. Na takmičenju koje se odvijalo u Veneciji mi je takođe vrlo značajno, između ostalog i kao sjajna prilika da se putuje. Sada planiram da u Beogradu upišem Matematičku gimnaziju.

I Nebojša Ivić ove godine je svojiom trudom uspeo da donese sebi i školi šampionsko zlato sa republičkog takmičenja u atletici. Sa njim vredno i predano radi nastavnica Dara Beloš, koja kaže da joj se prvi put desilio da srce zaigra kada je videla svog đaka na tronu:

-Što se tiče mog učenika Nebojše Ivića, mogu da kažem da je izuzetan talenat i izuzetan sportista ili kratko da kažem, vanserijski sportista. Na republičkom takmičenju je proglašen šampionom u republici u 2019. godini, u disciplini bacanje kugle. On je bio najbolji među najboljima.

Ovaj mladi sportista je oborio i državne rekorde u bacanju vorteksa kao i u bacanju koplja, ali i kugle. Kako skromno napominje, sve to nije samo njegova zasluga:

-Pre svega želim da se zahvalim nastavnici Dari. Da nje nije bilo, ni ovih rezultata ne bi bilo, ništa ne bih uspeo bez nje. Inače, volim atletiku i treniram je još kada sam odustao od fudbala. Planiram da nastavim da se bavim sportom.

Još jedna generacija Đurinih osnovaca iznjedrila je imena koja će se pamtiti. Talentovani Jana i Nebojša imaju i potrebu i nameru da nastave, sad da li u Srbiji ili negde drugde, u pravcu kojim su ih usmerili kako njihove ambicije, talent ali i nastavnici, koji su sve to kod njih prepoznali i podržali.