Svetski dan igre obeležen u Kikindi

Kulturni centar je prvi put organizovao obeležavanje Svetskog dana igre. Folklorni ansambli, plesne grupe, kao i Baletska škola imali su mogućnost da u dvorištu KC pokažu deo svojih koreografija, na zadovoljstvo publike.

Dvorište KC je proteklog vikenda bilo mesto na kom su se okupili stari i mladi, plesači i njihovi koreografi, kao i roditelji, prijatelji i saradnici. Ideja je bila, kako je navela direktorica KC, Tanja Nožica da se svi koji vole igru i muziku nađu na jednom mestu:

Inicjativa je naišla na podršku od strane klubova i ansambala, od kojih su neki došli i iz okolnih mesta, a plesne grupe su se predstavile u više tačaka i više kategorija, pa su plesali i mlađi i stariji. Mi se nadamo da bi ova manifestacija mogla da zaživi.

Širom sveta 29. aprila obeležava se Svetski dan igre, sa idejom da slavi umetničku igru i njenu univerzalnost koja prevazilazi političke, kulturne i nacionalne granice, spajajući ljude kroz svima razumljiv jezik. U Kikindi je taj datum pomeren zbog loših vremenskih uslova.