Svetlana Milić imenovana na funkciju direktora PU “Dragoljub Udicki”

Svetlana Milić imenovana je na funkciju direktora Predškolske ustanove “Dragoljub Udicki”.Na dužnost je stupila 10. januara. Za ovo mesto bio je raspisan konkurs, a Svetlanu Milić imenovao je ministar prosvete Mladen Šarčević:

-Postavljena sam kao stručno lice i posle više godina na rukovodećem mestu je neko iz kolektiva. Prioritet će biti unapređenje pedagoške prakse kao i vraćanje kredibiliteta predškolske ustanove koji smo nekada imali čak i na prostoru nekadašnje SFRJ. Kikindski vaspitači poznati su kao najprofesionalniji i najuspešniji u zemlji .

Naša sagovornica zahvalna je na poverenju koje joj je dato i trudiće se da ga opravda:

-Predškolska ustanova ima veliki potencijal u struci. Ovo je veliki izazov za mene jer kolektiv čine visokoobrazovani vaspitači koji su stručni u svom poslu.

Deca iz vrtića zajedno sa vaspitačima ostvarila su i velike uspehe.

-U protekle dve godine u vrtiću “Pčelica” realizujemo program Montesori. Od predsednice Montesori društva Srbije, Eržebet Bodrosijani naš tim vaspitača koji sprovodi ovaj program proglašen je kao najuspešniji u državi. Ovo prestižno priznanje nije jedino jer imamo veliki broj stručnih timova koji puno rade i ostvaruju uspehe u različitim segmentima vaspitno-obrazovnog rada. Stručni rad je na prvom mestu, ali nećemo zanemariti ni adaptaciju objekata koja će omogućiti deci i vaspitačima da borave i rade u što boljim uslovima – istakla je Svetlana Milić.

I ove godine uz podršku Grada Kikinde planirane su kapitalne investicije u vrtićima vredne 17,2 miliona dinara. Za tekuće popravke i održavanje opredeljeno je 14,9 miliona i to za vrtiće: “Miki” i “Plavi čuperak” u Kikindi, “Jelenko” u Nakovu i “Lastavica” u Banatskom Velikom Selu. Iz gradske kase 5,1 milion dinara predviđen je za nabavku nameštaja i ostale neophodne opreme dok je 8,9 miliona dinara planirano za molerske radove, hoblovanje parketa i ostalih sličnih poslova. Finansijskim planom predškolske ustanove 5,8 miliona izdvojiće se za kupovinu igračaka, knjiga i neophodnog vaspitno-obrazovnog materijala.

-Prve radove koje ćemo realizovati je renoviranje vrtića “Šilja” u Novim Kozarcima . Sredstva, 2,5 miliona dinara, obezbeđena su putem programa NIS-a “Zajednici zajedno” – objasnila je nova direktorica.

U vrtiću “Naša radost” po prvi put od ove školske godine otvorena je celodnevna grupa za decu mađarske nacionalnosti uz podršku Fonadcije “Betlen Gabor”.

-Za sada imamo desetak mališana koji imaju sve uslove za rad. Očekujemo da će ih sledećih godina biti još više – zaključila je naša sagovornica.

U Predškolskoj ustanovi nema lista čekanja i sva deca imaju mesta. Trenutno je u 71. vaspitnoj grupi 1.500 dece. U aprilu će početi upis za narednu školsku godinu.