Svečano otvoren nov poslovni prostor Kompanije FCC

U ulici Generala Drapšina 20, u zgradi nekadašnjeg Informativnog centra Kikinda, nalaze se nove prostorije Kompanije FCC u Kikindi. Poslovni prostor svečano je otvoren presecanjem vrpce.

-Bivša zgrada ICK koja je donedavno bila u nerešenom stanju sada ima svoju namenu.Grad Kikinda bila je u obavezi da uloži u zajedničku kompaniju, tako da smo sa rukovodstvom FCC-ja došli do zajedničkog dogovora da umesto novca damo zgradu. Razlog za to je više nego opravdan jer nismo dali novac. Posle isteka ugovora koji imamo sa ovom kompanijom sve ostaje našem gradu, pa tako i ova zgrada – istakao je Pavle Markov, gradonačlenik.

Prvi čovek grada mišljenja je da treba unaprediti svakodnevnu naplatu što je u Kompaniji FCC i urađeno:

-Nije dopustivo da građani dugo čekaju u redovima. Naši sugrađani svoje obaveze izmiruju na vreme i Kikinda je po tome poznata.

FCC je ozbiljna firma sa zavidnim renomeom.

-Projekat sa FCC-jem traje 10 godina. Među prvim gradovima smo u Srbiji koji je rešio problem uklanjanja otpada na ovakav način. Ipak, projekat koji je zamišljen i definisan u startu nije upotpunosti ispunjen. Opštine koje su predviđene regionalnim planom za odlaganje otpada nisu se priključile do današnjeg dana – dodao je Markov.

Generalni direktor Bjorn Mitendorfer dodao je da mu je velika čast da bude u Kikindi prilikom otvaranja novog poslovnog prostora:

-Ovim korakom pokazujemo koliko želimo da napredujemo. Kikinda je svetla tačka u Srbiji, kao lokalna samouprava koja je prepoznala značaj organizovanog odlaganja otpada. Ove godine je 10 godina od osnivanja FCC Kikinde i drago nam je što projekat svake godine sve više napreduje. Sanitarna deponija izgrađena 2008. godine pomaže budućim generacijama da se životna sredina očuva.

Direktora Kompanije FCC u Srbiji Bojan Marković zahvalio se lokalnoj samoupravi na dugogodišnjoj saradnji:

-Novi poslovni centar je nešto što građani zaslužuju jer je važno da usluga koju pružamo bude što bolja.

U Kompaniji FCC 24 sata na raspolaganju je kol cenatr 0800 111-666, a nov prostor otvoren je svakog radnog dana od osam do 16 sati.