Sve u znaku „belog sporta“: Na trgu proslavljeno 47 godina od osnivanja Teniskog kluba „Kikinda“

Na nekoliko sati Gradski trg pretvoren je u pravi poligon „belog sporta“. Na ovaj način Teniski klub „Kikinda“ obeležio je 47 godina postojanja. Vežbali su se forhend, bekhend, slajs i servis, a žute loptice privlačile su pažnju gotovo svih prolaznika. Budući da odrasli nisu imali vremena za razgovor, ekipa Televizije Rubin popričala je sa mladim nadama tenisa Kikinde o njihovim dosadašnjim uspesima ambicijama i uzorima:

Tri godine treniram. Tenis mi je najomiljeniji sport. Takmičila sam se do sada u Zrenjaninu i Beogradu. Dobra sam teniserka i imam tri medalje, kaže Staša Terzić, dok njena mlađa sestra Lena dodaje:

-Treniram već dve godine i mnogo mi se sviđa. Jednog dana volela bih da osvajam turnire i postanem poznata teniserka.

Ivan Ašler trenira tenis četiri godine, a u sportu se našao tako što je prvo trenirala njegova sestra i igra ga je privukla kad ju je video na treningu:

-Za sada sam osvojio dva trofeja, jer još ne idem toliko na turnire. Moj uzor je Rodžer Federer, jer je on proglašen za najboljeg tenisera svih vremena.

Sa druge strane Marina Kockar je počela da trenira tenis nakon što je uživo gledala igru Novaka Đokovića:

-Meni se to mnogo svidelo, a čim sam krenula da igram, odmah mi je išlo. Do sada sam osvojila tri medalje i tri pehara.

Njen drug iz kluba Aleksa Borbelj osvojio je tri pehara kao pobednik turnira i isto toliko puta bio je trećeplasiran

-Moj idol je Rafael Nadal, jer je najbrži,igra najbolji tenis i najviše volim da ga gledam. Voleo bih da osvojio „Rolan Garos“, jer se igra na šljaci.

Da li će mladi kikindski teniseri dosegnuti do visina Novaka Đokovića, Ane Ivanović ili našeg Peđe Krstina, pokazaće vreme. Najvažnije je da se deca interesuju za sport, jer je on osnova svakog zdravog razvoja.