Sutra i prekosutra svi na sajam

U toku su poslednje pripreme za Prvi poljoprivredni sajam u našem gradu koji će se održati u petak i subotu. Poljoprivreda je važna za naš grad i predstavlja ogroman potencijal kako grada tako i okolnih sela što je i opredelilo lokalnu samoupravu da prvi put organizuje ovakvu manifestaciju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Naši proizvođači predstaviće svoja gazdinstava, a ujedno će ovo biti dobra prilikda da vidimo u kom pravcu treba da razvijamo našu poljoprivredu – istakao je Imre Kabok, član Gradskog veća.

Na sajamskoj manifesticiji predstaviće se 170 izlagača među kojima će biti i gosti iz Slovenije i Rumunije. U samoj hali institucije, privredna društva, savetodavne službe, osiguravajuća društva i banke predstaviće svoju ponudu. Između hale i Atletskog stadiona biće Zanatska ulica. Tu će biti izložena i gastronomska ponuda, a na delu prostora biće „Moja bašta“ gde će povrtari izložiti njihove proizvode . Sutra u 9 sati biće organizovana stručna predavanja na kojima će govoriti profesori sa Poljoprivrednog fakulteta i iz Specijalnog rezervata prirode „Zasavica“.

Na Atletskom stadionu biće predstavljena mehanizacija gde je 12 izlagača. Na ovom prostoru biće i izložba stoke, pernatih i sitnih životinja. Osnovci će se takmičiti u paorskim igrama, a srednjoškolci iz Tehničke škole u vožnji traktora .U subotu u 14 sati je 25. revija paradnih zaprega . Tokom trajanja sajma za saobraćaj će biti zatvoren deo oko SC „Jezero“ od ulice Branka Vujina do teniskih terena.