Sugrađanka Barbara Vašalić prvakinja Srbije u velnes fitnesu

Uspeh ne dolazi preko noći, prethode mu naporan rad i trud, kao i posvećenost. O tome svedoči i sugrađanka Barbara Vašalić, prvakinja Srbije u velnes fitnesu. Ljubav prema sportu, naporni treninzi, disciplina, ali i šarm i atraktivan izgled vinuli su je u sam vrh ove sportske discipline u Srbiji. Titulu prvakinje države u velnes fitnesu osvojila je na takmičenju u Aranđelovcu koje je okupilo oko 70 učesnica u više kategorija. Potvrda Barbarine uspešnosti je i osvojeno prvenstvo Vojvodine u Vrbasu kao i godišnja nagrada za najbolju seniorku u 2018.godini.

-Dugi niz godina sam u fitnesu i zaista mi je bila želja da se oprobam na bini, pod reflektorima. Iza mene je zaista blistava godina. Velnes fitnes je jedna od kategorija u bodi bildingu i fitnesu koja, takođe, zahteva specifičan izgled. Mišići moraju da se vide,telo mora da bude zategnuto, a muskulatura izražena. Pored kupaćeg kostima, šminke, frizure i neizostavnog osmeha, harizma  na bini i pozing- to je ono na šta sudije obraćaju pažnju- objašnjava Barbara.

Tridesetjednogodišnja Kikinđanka trenira pet puta nedeljno. Porodica i prijatelji su joj velika podrška, baš kao i trener Zoran Jovanović, pionir bodi bildinga u našoj zemlji i višestruki državni prvak.

– Neki kažu da vežbam kao muškarci, ali to mora jer ovaj sport zahteva izuzetno teške treninge sa težinama. Ali to volim i radim sa ljubavlju. Pripreme pred sezonu su specifične kao i ishrana. Nema slatkiša, voća, sokova, povrća. Striktno samo ono što je odabrano za nas tih nekoliko meseci pre sezone. Svaki propust se vidno odražava na vežbanje i muskulaturu. Potrebno je biti dosledan- sa osmehom poručuje mlada Kikinđanka.

Barbara je članica internacionalne bodibilding i fitnes federacije. U predstojećoj sezoni planira učešće na Balkanskom prvestvu u Grčkoj, a velika želja joj je da nastupi na Svetskom prvenstvu u Barseloni. Bavljenje velnes fitnesom preporučila bi i drugim devojkama jer ovaj sport, kako ističe, spaja zdrav stil života i lep izgled.