Sučano uz “Sunčanu jesen” na ovogodišnjem Kikindskom letu

Kulturno umetničko društvo „Sunčana jesen“ kikindskog Udruženja penzionera i ovoga leta imao je zapažen nastup u okviru Kikindskog leta. U prijatnom ambijentu dveorišta Kurije oni su sugrađanima predstavili svoj obogaćeni repertoar koji se obnavlja iz godine u godinu.

Da godine lete i prolazi vreme jasna je poruka, ali da se pesmom mogu bar na tren uspomene sačuvati, pa makar se zaustavile u oku posmatrača, e za to su zaslužni oni koji je neguju u svom duhu, poput članova KUD-a „Sunčana jesen“ , čiji je celovečernji koncert Kikinda imala priliku da pogleda u dvorištu Kurije. A pevalo se i pesmom ulepšavalo još jedno avgustovsko prijatno veče, sa puno sete i nostalgije. Među proverenim, našli su se i oni kojima ni deveta decenija kao da ne može ništa.

 

Ove godine, kako je u svojoj izjavi navela Radojka Grujić, zamenica predsednice KUD-a „Sunčana jesen“ nakon višemesečnog rada, uspešno su pojačali svoj repertoar, ali i zahvaljujući i podmlađenom članstvu dodatno ga obogatili:

-Ovogodišnju manifestaciju “Kikindsko leto” pratimo sa velikim zadovoljstvom i  interesovanjem, kao i svaki put.  Mi imamo nove članove i hora i folklora, novog šefa orkestra i folklora. Sve je u nekom malo drugačijem tonu i ritmu.  Mi jesmo stari, to znamo, premda…mi smo svoju mladost poduplali, a neki su je i troduplali. Nadamo se da će se program dopasti publici, između ostalog i zato da bi nam se neki novi ljudi takođe pridružili, a mi omasovili KUD.

U okviru celovečernjeg kocerta, za koji su članovi KUD-a imali generalnu probu u ranim jutarnjim satima, kako bi na pravi način mogli da ocene akustiku, zatim scenski izgled i sve što bi dodatno moglo da pomogne kako bi publika uživala, kako je Grujić dodala mogle su se čuti kako starogradske numere, tako i etno, ali i grčke melodije.

 

KUD „Sunčana jesen“ broji oko 80 aktivnih članova. Kako je Grujić rekla, mesta ima za sve koji bi svojim angažovanjem mogli da pomognu rad sekcija. Misija „Sunčane jeseni“ je upravo to, da i u trećoj dobi jesen bude lepa, sunčana i zanimljiva i da kako je dodala, iako su svesni da vreme prolazi i da ga ne može niko zaustaviti, namera je da se baš kroz ovakve večeri ne dozvoli da vreme zaustavi njih.