Studenti vajarstva stvarali na “Terri”

U ateljeu “Terra” u protklih sedam dana 13 studenata Akademije umetnosti sa katedre za vajarstvo iz Novog Sada i dva iz Banske Bistrice iz Slovačke stvarali su monumentalne skulpture. Većini studenata ovo je prva prilika da rade skulpture u terakoti, a svi nastali radovi biće izloženi na kraju školske godine .

-Drugi put sam na “Terri” s tim što je ove godine sve zanimljivije i zahtevnije. Radim na većoj skulpturi koja ima dva dela. Reč je o figuri koja izražava strah i strašna emocionalna stanja – istakla je Suzana Stanković, studentkinja.

Sa Akademije umetnosti iz Slovačke jedinstvenost “Terre” upoznala su i dva studenta od kojih je jedan 24-godišnji Juraj Šikora .

-Ovo je za nas veliko iskustvo, prvi put radimo skulpture koje su ovih dimenzija. Pravim svoj totem i drago mi je što sam ovde sa drugimn studentima – rekao je Juraj Šikora.

Atelje “Terra” je prirodna radionca u kojoj se 24 sata misli i stvara umetnost, mišljenja je profesor Tomislav Todorović sa Akademije umetnosti iz Novog Sada.

-U “Terri” su uslovi odlični. Studenti ovde pokažu odlične rezultate. U ovom ambijentu shvataju šta je to što je u umetnosti najvažnije, da što dublje dožive koncentraciju kada stvaraju – mišljenja je Tomislav Todorović, profesor.

Znanjem, savetima i bogatim iskustvom studentima pomažu zaposleni u Centru za likovnu i primenjenu umetnost “Terra”. Ovo je deseta godina da su studenti gosti “Terre”.