Studenti se predstavom i priredbom zahvalili kikindskim mališanima

Budući vaspitači pred praznike odlučili su da obraduju mališane kikindskih vrtića.

Deca su tako u amfiteatru Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača imala priliku da pogledaju interesantnu predstavu, dok je u holu ove ustanove upriličena izložba:

Naši studenti odlučili su da počaste decu PU „Dragoljub Udicki“ i da se na ovaj način svi zahvalimo na saradnji vaspitačima i deci koji nam izlaze u susret kada su u pitanju realizacije aktivnosti. Pripremili smo i predstavu i izložbu lutaka, koje oni koriste u vannastavnik aktivnostima sa profesorkom mr Srbislavom Pavlov,  objašnjava zamenica direktora VŠSSOV Angela Mesaroš Živkov.

Na izložbi se mogu videti lutke, koje prikazuju različite životinje, a koje studenti neretko koriste prilikom praktičnog rada. Ipak, najveću pažnju privukla je predstava „Bajka o bajci“.

U predstavi poput ove najvažnija je interakcija sa publikom, što studentima nije teško da uspostave, jer upravo sa kikindskim mališanima stiču iskustvo neophodno za njihov budući rad:

Mi zaista imamo lepu saradnju sa njima. Svaki student koji ode u Predškolsku ustanovu „Dragoljub Udicki“ stakne divno iskustvo na praksi i zato smo odlučili da im se zahvalimo. Imamo odličnu komunikaciju sa njima, kaže student VŠSSOV Mile Stanojević, koji dodaje da pripreme za izvođenje predstave nisu dugo trajale:

-Pre dve nedelje smo počeli da se spremamo. Svaki drugi dan smo imali probe i mislim da smo sporemni. U predstavi igra nas 10, a sve je pokrenuo profesor Milan Mađarev

Čak i najiskusniji glumci tvrde da je najzahtevnije igrati za decu, jer su ona najiskrenija publika. Stoga su se i budući vaspitači potrudili da im u svakom momentu održe pažnju i u tome su i uspeli.