Studenti, đaci i volonteri Crvenog krsta prikupili slatkiše za 242 “Humana paketića”

U okviru tradicionalne akcije Crvenog krsta i studentskog parlamenta VŠSSOV i školskih parlamenata, pod nazivom „Humani paketić“, 242 mališana koji primaju tople obroke u okviru programa „Narodna kuhinja“ danas je dobilo novogodišnji paketić. Svečana dodela organizovana je uz pozorišne predstave, koje su osmislili studenti.

Humana akcija u kojoj su sada već tradicionalno učestvovali volonteri OTJ Crvenog krsta, kao i studenti VŠSSOV, zatim parlamentarci kako srednjih tako i osnovnih škola, rezultirala je velikim brojem humanih paketića, koji su prikupljeni. Kako je navela sekretarka Crvenog krsta Danijela Bjeljac, ovom lepom akcijom obuhvaćena su sva deca koja su u stanju takozvane socijalne potrebe:

-Jedna od najlepših akcija pred sam kraj godine, a namenjena je našim najmlađim sugrađanima, korisnicima Narodne kuhinje i korisnicima lanč paketa po selima. Naime  VŠSSOV je pokrenula ovu akciju, pod nazivom “Humani paketić”, gde smo se mi, kao Crveni krst, odnosno naša omladina našli sa njima. Naša omladina  je prepoznala načun udruživanja, solidarnosti, da se prikupljaju sredstva, slatkiši kako bi se napravili paketići za ovu decu. Objašnjavajući da je akcija šestu godinu deo novogodišnje organizacije studenata, đaka i Crvenog krsta, predsednica studentskog parlamenta Svetlana Krneta dodala je i da kao što je to tradicija i ovoga puta su studenti osmislili, čak dve novogodišnje predstave za najmlađe.

Studenti su napisali tekst, osmislili adekvatnu scenu i kostime i upriličili najmlađima da pre same podele paketića uživaju u avanturama društva iz istog razreda. Uz novogodišnju jelku, svečani novogodišnji dekor podeljena su 242 humana novogodišnja paketića.