Stručnjaci pohvalili rad kikindskih vaspitača

Vaspitači Zoran Francuski i Dragoslav Tanackov osmislili su i realizovali projekat “Od pleistocene i muzeja do umetničkog izražavanja dece”. On je predstavljen i na 34. Susretu vaspitača u Vrnjačkoj Banji i visoko je ocenjen od strane stručne javnosti.

-Želeli smo da upoznamo najmlađe sa likovnim tehnikama odnosno pre svega sa istorijom umetnosti, kao i sa tim šta pružaju Narodni muzej i “Terra”. Deca su inicirala projekat, tačnije njihova velika zainteresovanost za mamutici Kiku i doba iz kog dolazi – istakao je Dragoslav Tanackov, vaspitač.

Likovni radovi crtani su ugljem, a deca su se oprobala i u crtanju na gipsu i u vajanju predmeta od gline. Snimljen je i film o tome kako je tekla realizacija projekta koji okupljeni imali priliku da pogledaju. Projekat će biti nastavljen i sledeće godine, ali će biti proširen na muzičke i plesne aktivnosti.

-Imamo još jedan međunarodni projekat koji traje dve godine u saradnji sa vrtićem iz hrvatskog mesta Medulin. I ovaj rad dobio je odlične ocene na Susretu vaspitača – rekao Zoran Francuski, vaspitač.

Svetlana Milić, direktorica PU “Dragoljub Udicki”, dodala je da su sjajne kritike koje su dobili kikindski vaspitači još jedna potvrda stručnog rada u vrtićima.

Otvaranje izložbe uveličale su članice hora “Čuperak”, a ovom prilikom dodeljene su zahvalnice za podršku u radu predstavnicima Narodnog muzeja, “Terre” i Fotografske radnje “Sretenović”.