Stonoteniserke kluba “Čarnojević” od ove sezone u Prvoj saveznoj ligi Srbije

Stonoteniski klub „Čarnojević“ osnovan je pre 13 godina i jedan je od retkih seoskih klubova koji neguje stoni tenis i ostvaruje odlične rezultate. Zahvaljujući odličnoj ekipi devojčica od 12 do 14 godina tim se od ove sezone plairao u Prvu saveznu ligu. Na velikom uspehu igračicama i treneru čestitao je gradonačelnik Pavle Markov koji je na poklon dobio majicu kluba sa potpisima igračica i trenera.

-Želim da napomenem da su mlade takmičarke, da bi ušle u Prvu saveznu ligu morale najpre da savladaju klubove iz Beograda i Niša. Sada igraju rame uz rame sa najboljim stonoteniserkama iz zemlje. Interesantno je da u Ruskom Selu ima više od dvadesotoro dece i mladih koji svakodnevno dolaze na treninge – rekao je Pavle Markov.

Gradonačelnik Markov dodao je da sportski klubovi kako u gradu tako i u selima sve više razvijaju i postižu sve veće uspehe:

-Na nama je da adekvatno ispratimo uspehe kako ovih takmičarki, tako i drugih sportista. Drago mi je što se u oblasti sporta postižu izuzetni rezultati i u ovoj godini.

Igor Radić, trener STK „Čarnojević“ dodaje da put do najelitnijeg ranga takmičenja nije bio lak.

-Ja, kao trener, ali i svi Ruskoselci ponosni smo na postignut uspeh. Treniramo svakog dana, a vikendi su rezervisani za utakmice, turnire i prvenstva. Imamo i igrače koji učestvuju u reprezentaciji Srbije – napomenuo je Radić.

U timu su Marijana Uzelac, Bianka Berta, Rita Kiš i Danijela Molnar.

-Već na prvom treningu svideo mi se ovaj sport i nastavila sam da se bavim stonim tenisom. Trudićemo se da opstanemo u ligi i da steknemo što bolje iskustvo – saznajemo od Danijele Molnar.

U ovoj sezoni najvažnije je opstati u Prvoj saveznoj ligi. Već sledeće godine plan je plasman na sredini tabele, dok za dve tri godine stonoteniserke planiraju da budu u samom vrhu.