STK „Galadska“ pobedom startovao sezonu

Stonoteniski klub „Galadska“ sezonu, koja je iz tehničkih razloga kasnila, startovao je pobedom. Kikinđani su u prvom kolu Prve lige Srbije bili bolji od subotičkog „Spartaka“. Ovaj uspeh daje dozu sigurnosti igračima „Galadske“, kaže trener u klubu Vladimir Toševski:

-Pogotovo nas raduje što smo to uspeli da odradimo sa prvom postavom, koju čine mladi igrači. Pobeda u ovom meču omogućiće nam mirniju igru u narednih pet, šest kola i pozicioniraće nas na sredinu tabele, gde nam je i objektivno mesto.

Treninzi se odvijaju svakodnevno, a dva jaka igrača kluba treniraju u Novom Sadu:

-To i nije tako loše, jer su tamo jači sparing partneri, ali će se tek za par meseci pokazati koliko je to dobro. Drugi deo tima nam je ovde. Imamo i mlade igrače koji se takmiče u Banatskoj ligi, gde se kale i pripremaju se za ulazak u prvu ekipu, dodaje Toševski.

U klubu treniraju deca različitih uzrasta, od drugog razreda osnovne škole do studenata:

-Negde nas ima oko 25, što je maksimum budući da raspolažemo sa određenim brojem termina za trening. Ovog puta se zahvaljujem i školi „6. oktobar“, koja nam je ustupila salu. Sa druge strane, za ozbiljniji rezultati trebalo bi da imamo trening barem dva puta dnevno, što je trenutno nemoguće, ali ćemo pokušati i to da rešimo, zaključuje naš sagovornik.

Ipak, bez obira na probleme, mladim igračima ne nedostaje volja za pobedom. Oni su ocenili start sezone i rekli nešto više o planovima za budući period:

-Igrali smo drugo kolo Banatske lige. Pobedili smo klub iz Crnje rezultatom 7:2 i bilo je super. Mečevi nisu dugo trajali, brzo smo se vratili, malo smo se umorili, ali nije bilo strašno. Sledeću utakmicu igramo u nedelju, spremamo se za to. Cilj je da pobedimo, ali i ako izgubimo neće biti ništa strašno, kaže Jovan Ludajić, dok njegov klupski kolega Andrej Đukić dodaje:

 

-Budući da sam tek krenuo da se takmičim, dobro je počelo. Video sam da je stoni tenis interesantan sport, pa sam zato odlučio njime da se bavim. Zanimljivo je i društvo, a odlični su i treneri. Još nisam išao na puno turnira, ali jedva čekam da krenem.

Kikinđani u nedelju putuju u Vršac, a prve mečeve na domaćem terenu imaće za dve nedelje, kada budu uglostili ekipu „Medijana“ iz Niša.