Stiže nam „Terra Viva” – dobra zabava, odlični koncerti, nastupi DJ-eva i vizuelni performansi

Živost stvaranja na Simpozijumu prvih dana vikenda dobiće i novu dimenziju, jer će na prostor Ateljea biti održan muzički festival „Terra Viva“. Organizatori najavljuju dobru zabavu, odlične koncerte, nastupe dj-eva i vizuelne performanse:

-Prvog dana imamo koncertni program, gde će se predstaviti mladi muzičar iz Kikinde Dušan Milešević sa svojim bendom. On ima samo 11 godina i odsviraće tri autorske kompozicije i tri obrade. Nakon njega, Kikinđanima će se predstaviti takođe mladi umetnik Danijel Kiš. On će izvesti svoj autorski program. Od ljudi koji nisu iz Kikinde izdvajamo legendarnog Pantu Šiklja Naftu iz Zrenjanina, koji se posle šest godina vraća na scenu. On već ima dva tri albuma iza sebe, sarađivao je sa Rambom Amadeusom i Biserom Velentanlić. Kao radnik „Jugoremedije“, on je klasična žrtva tranzicije i sada živi „na kazanu“. Tako se zove i njegova zbirka pesama, a na festivalu će čitati odlomke iz nje, objašnjava Aleksandar Lipovan iz Centra za likovnu i primenjenu umetnost „Terra“.

On dodaje da će se iste večeri nastupiće i mlada kantautorka iz Beograda Ivana Vukmirović Manivi:

-Ona neguje r`n`b, soul i funk zvuk. Sa njom nastupa sjajna generacija mlađih muzičara. To su sve akademski džez muzičari iz Beograda. Pomenuću Peđu Milutinovića, koji je jedan od vodećih mladih bubnjara u Srbiji. Svira sa Vasilom Hadžimanovim i Markom Luisom. Tu je i Dragan Ćalina, koji je profesor džez klavira na Džez akademiji u Beogradu. On će predstaviti svoj poslednji album.

„Terra viva“ će, kao i mnoge manifestacije u gradu, imati i humanitarni karakter, jer će se tokom obe večeri festivala sakupljati novac za lečenje Kaline Radnović:

-To je potpuno normalno, ljudski i svi se moramo u to uključiti, jer je to iznad bilo kakvih događaja. Zdravlje jednog deteta je na prvom mestu. Biće postavljene kutije, kao i svuda po gradu, gde će posetioci moći da ubace novac. Verovatno će i cena pića biti nešto skuplja, pa će se taj procent odvajati. Ne možemo da očekujemo puno, jer nismo toliko masovni festival. Sve zavisi od vremena. Očekujemo i goste sa strane. Gledamo prognoze i mislim da će biti super ove godine.

Festival počinje u petak u 21 sat, kada počinju nastupi pomenutih muzičara. Drugo festivalsko veče počinje u 22 sata i usmereno je ka promociji elektronske muzike, DJ-inga i plesne muzike.