Stigla “Moja prva plata” za april

Počela je isplata „Moje prve plate“ za april. Ovaj program Nacionalne službe za zapošljavanje počeo je da se realizuje decembra a u Kikindi su angažovane 33 osobe.

Nacionalna služba za zapošljavanje uputila je obaveštava nezaposlenima i poslodavcima koji su korisnici Programa podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“, da je za lica uključena u ovaj program počela isplata novčane naknade za mesec april.

S obzirom na to da izveštaj poslodavca o prisutnosti na radnom mestu nezaposlenog lica angažovanog po ovom programu predstavlja osnovu za isplatu naknade, Nacionalna služba poziva sve poslodavce da joj, u skladu sa svojim ugovornim obavezama, do 10. maja dostave izveštaj za prethodni mesec (april) o obavljenim radnim aktivnostima nezaposlenih koje su angažovali.

Program podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“ podrazumeva osposobljavanje nezaposlenih za samostalan rad na konkretnim poslovima u kompanijama, radi sticanja znanja, veština i kompetencija za obavljanje posla. Program traje ukupno devet meseci, realizacije je počela decembra prošle godine, a nezaposleni su u program uključeni i kod poslodavca iz privatnog sektora i to u najvećem broju, odnosno 85% dok je kod poslodavaca iz javnog sektora angažovano 15% ukupnog broja angažovanih lica. U samom gradu 33 osobe su uključene u program “Moja prva plata” a u Severnobanatskom upravnom okrugu potpisano je ukupno 76 ugovora. Program obuhvata mlade do 30 godina koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.