Stigla “Dečja Nova godina”, lepša nego stara


Novu godinu su, prema starom pravilu prvu dočekali oni najmlađi, oni koji za godine baš puno i ne mare. Novogodišnja žurka ispred Gradske kuće uz glumce pozorišta „Lane“ i hor PU“Dragoljub Udicki“ „Čuperak“ okupila je one najmlađe, ali i starije sugrađane, koji na ovaj način ušli u prazničnu euforiju.

Dečja Nova godina stigla je tačno u podne i uz gromoglasno odbrojavanje najavila svoj ostanak 365 dana. Sa najmlađim sugrađanima, na svoj veseo i čaroban način dočekali su je članovi pozorišta „Lane“ i hora „Čuperak“.

Kada stiže Nova godina dobro je razmišlajati o jelki, o želji i o paketiću. Nekima je Deda Mraz pronašao kući, neki još čekaju, a nekima je Deda Mraz došao više puta.

Kako bi doživljaj bio što autentičniji, Deda Mraz, pomoćnici, vilejaci, ali i Gospođa Mrazica, kao i gosti iz daleke Engleske upotpunili su prazničnu sliku.

 

I na decembarskom putu, negde na koloseki 31 mimoiđu se dve godine, jedna zauvek ode, da bi je zamenila Nova, doterana, šljašteća, a nju valja dočekati i to u glas.