Startvovale teretane i saloni lepote

Nakon mesec i po dana pauze u radu, i kikindski frizerski, kozmetički saloni i teretane otvorili su vrata svojim klijentima. Za ove usluge je veliko interesovanje a na preduzetnicima je velika odgovornost kako da sve mere ispoštuju da bi posao obavljali u skladu sa preporukama struke.

Ovako će u narednim nedeljama izgledati normalan život. Virus Korona je tu i lagano ćemo se privikavati da sa njim živimo. I u frizerskim , kozmetičkim salonima i u teretanama. Za frizerki salon Vizija, danas je prvi radni dan posle više od mesec i po dana.

S obzirom da smo muško-ženski frizerski salon, problem je bio kako zakazati žene koje su farbaju i duže čekaju i klijente koji se šišaju. Pravimo razmake ali događa se da bude gužve. Zakazivanje je obavezno, kao i nošenje zaštitne opreme. Videćemo kako će to sve ići. Danas je prvi radni dan i počeli smo sa muškim šišanjem jer smatram da je njima to bilo najneophodnije. Kreativno bojenje smo ostavili za neko drugo vreme. Bar dve nedelje će žene morati da sačekaju. Sad samo ono što je najbitnije, istakla je za TV Kikinda Slađana Trifunac, Frizerski salon „Vizija“. 

Teretane u gradu takođe se prilagođavaju novom sistemu rada.

– BodyFit je naučio i sam sebe a i svoje vežbače da radimo ozbiljne treninge u velikim grupama. Mi imamo između 60 i 100 vežbača a sad dolazimo u situaciju da to bude 16 ljudi. Koga da biramo!? Kako da ograničimo ljude da dođu da treniraju!? Sve smo ispoštovali od preporučenih mera. Videćemo. BodyFit je doneo odluku da svi medicinski radnici koji su na prvoj liniji fronta omogući tri meseca besplatnog vežnanja. Dovoljno je da se prijave na našoj Fejsbuk stranici. Iskreno se nadam da će uskoro biti ukinut policijski čas pa da ćemo moći da radimo u punim kapacitetima, odnosno punim vremenskim kapacitetima a u ovim ograničenjima sa brojem vežbača, kaže Nikola Ilić, Fitnes centar „BodyFit“.

Kada će život u potpunosti biti kao pre i koliko će ovakav način rada potrajati niko ne može sa sigurnošću da pretpostavi. Pored redovnih apela da se poštuju mere zaštite i socijalne distance život se uz sve to lagano se vraća. Na svakom pojedincu je sada da bude maksimalno oprezan i svestan da drugo polufinale može početi.