Startuje fudbalsko prvenstvo, na utakmicama bez publike

Prvi put u Srpskoj fudbalskoj ligi “Vojvodina” ove sezone igraće “Kozara” iz Banatskog Velikog Sela i “Sloboda” iz Novih Kozaraca. U nedelju u 17 sati Velikoselci gostuju “Slogi” iz Čonoplje, dok su novokozarčani u subotu u isto vreme domaćini “Radničkom 1912” iz Sombora. Slobodan Mitrović, trener “Kozare” ističe da u drugu sezonu kao srpskoligaš njegov tim očekuje teško gostovanje, ali da je optimista jer su igrači vredno trenirali. Rade Medić, trener “Slobode” napominje da igrače na samom početku prvenstva očekuje težak ispiti jer su domaćini favoritu za ulazak u viši rang takmičenja.

U Vojvođanskoj ligi “Istok” igraju dva kikindska kluba OFK “Kikinda 1909” i ŽAK. Prvu utakmicu tim sa Gradskog stadiona igra u nedelju u 17 sati u Starčevu protiv “Borca”. Istog dana i u isto vreme na stadionu Vašarište ŽAK dočekuje “Slogu” iz Plandišta. Dok fidbaleri “Kikinde” planiraju borbu za prelezak u viši rang takmičenja, u ŽAK-u ističu da će opstanak u ligi biti ogroman uspeh za ovaj klub.

U Područnoj ligi Zrenjanin takmiče se četiri kluba. “Delija” iz Mokrina jesenji deo prvenstva počinje kao domaćin. U subotu u 18 sati dočekuje “Tamiš” iz Farkaždina. Sledećeg dana u isto vreme ruskoselska “Crvena zvezda” pred domaćom publikom igra protiv ekipe “ASK” iz Aradca. Bašaidska “Vojvodina” kao novi tim u ovom rangu takmičenja putuje u Lukićevo gde ih čeka “Mladost”, dok nakovački “Polet” igra u Kleku sa istoimenim timom.

Sve utakmice, do daljnjeg, igraju se bez publike