Start up programi za preduzetnike

Početnici u poslovanju i oni koji imaju firme koje nisu straije od 24 meseca imali su priliku da se upoznaju sa mogućnostima unapređenja proizvodnje kroz start up program. Program realizuje Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, u saradnji sa Ministarstvom privrede i Fondom za razvoj Republike Srbije, uz stručnu podršku Nemačke razvojne banke i Privredne komore Srbije. Podršku programu dala je i lokalna samouprava .

-Suština razvoja preduzetništva je ekonomsko jačanje stanovništva i oslanjanje na sopstvene snage. Upravo to je razlog što grad Kikinda finansijski pomaže preduzetništvo kroz bespovratna sredstva za kupovinu opreme i druge aktivnosti vezane za unapređenje proizvodnje – istakla Bosiljka Srdić, zamenica gradonačelnika.

Cilj programa je podsticaj razvoja preduzetništva kroz objedinjenu podršku za osnivanje novih privrednih preduzeća, kao i da podstakne samozapošljavanje i doprinese održivom razvoju i stvaranju novih radnih mesta u Srbiji, rekao je Vladimir Radovanović, savetnik u Centru za programe podrške mikro, malih i srednjih privrednih društava u Privrednoj komori Srbije. Najniža svota koja se dodeljuje je 360.000, a najviša 3,6 miliona dinara uz kamatu od 5,99 odsto. Rok za konkurisanje je 31. decembar.