Start u “Drekslmajeru” već od ponedeljka

Više od 400 sugrađana danas je prisustvovalo razgovorima povodom zaposlenja u zrenjaninskoj kompaniji „Drekslmajer“ a 130 njih uspelo je da prođe i testiranje. Prva grupa počinje da radi već u ponedeljak.

Očekivano, interesovanje za rad u nemačkoj kompaniji „Drekslmajer“ bilo je izuzetno veliko. Više od 400 Kikinđana danas je predalo svoje radne biografije i iskazalo zaintersovanost za rad u ovoj kompaniji gde nisu očekivali ovoliki odziv. Predstavnici „Drekslmajera“ ponovo će u radnoj poseti Kikindi boraviti u petak kada će na informativne razgovore i testiranje biti pozvan određeni broj onih koji su danas ostavili biografiju ali zbog velikog broja zainteresovanih nisu uspeli da prođu kratko testiranje. Pored nezaposlenih sugrađana, za posao u ovoj firmi sa sedištem u Zrenjaninu zaiteresovani su i sugrađani koji već imaju posao ali traže bolje uslove rada.

– Dosta je velika gužva što znači i veliku zainteresovanost i nezaposlenost u Kikindi. Na testiranju se između ostalog čitaju jako mali brojevi a mene je lično privuklo to što trenutno nemam posao, a verujem da firma nudi dobre uslove i mogućnost napretka, kaže sugrađanin Vladimir Mrđa.

– Koliko sam čuo uslovi su dobri, posao nije tako težak. Ja trenutno radim u Livnici i došao sam jer idem za boljim. Mogao sam da počnem već u ponedeljak da radim ali moram da odradim otkazni rok pa ću početi, nadam se, sredinom jula, kaže Dušan Karadžin. 

Kompanija „Drekslmajer“ usled proširivanja kapaciteta nameravala je da zaposli najmanje 50 Kikinđana ali je zbog velikog interesovanja spremna da poveća prvobitno planiran broj. Potreba za radnicima u proizvodnji je konstantna i konkursi su često otvoreni.

– Kompanija posluje u Srbiji od 2007. godine. Počeli smo sa 800 zaposlenih a sad imamo više od 5.500 radnika. Bavimo se izradom električnih setova za premijum automobile. Nudimo svojim zaposlenima beslatan prevoz do radnog mesta, plaćen prekovremeni rad, plaćen noćni rad, isplaćujemo bonuse. U Kikindi smo sa željom da radna mesta ponudimo i Kikinđanima i da omogućimo da prođu testiranje kako ne bi morali da dolaze za Zrenjanin. Od 1.jula organizovaćemo i besplatan autobuski prevoz, kaže Jasmina Krecul Reljin, PR Drekslmajera.

 

Lokalno rukovodstvo Kikinde pružilo je podrškuovoj kompaniji. Danas je u gradskoj kući gradonačelnik Pavle Markov ugostio direktora ove porodične firme Mihaela Vagnera. Drekslmajer posluje na 60 lokacija u preko 20 zemalja.

Cilj gradske vlasti je da do otvaranja novih radnih mesta u Kikindi, odnosno do otvaranja novih pogona kompanija čija je izgradnja u toku ili u najavi, sugrađani koji nemaju posao dođu do zaposlenja a ujedno iskoriste priliku da savladaju nove poslovne veštine i usvrše se odnosno prekvalifikuju.