Stari-novi teren za basket

Žitelji Mikronaselja, ali i ostalih delova grada uživali su u interesantnim košarkaškim igrarijama, koje su se odvijale na obnovljenom basket terenu.

Ovo je 39. teren koji je obnovila kompanija „Mocart“, a ime je dobio po čuvenom kikindskom virtuozu na basketu Nemanji Blažiću Tricky-ju. On je bio voditelj svečanog otvaranja i pod jakim utiskom zbog činjenice da će se košarkaške igrarije odvijati na terenu koji nosi njegovo ime:

-I dalje kad vidim tu pločicu sa mojim imenom. Hvala svima koji su došli da zajedno otvorimo ovaj teren i „Mocartu“, koji je prepoznao sve ono što guram već godinama.

Otvaranje je obavljeno uz takmičenje u šutiranju trojki, na kojem su učestvovali svi zainteresovani. Nemanja je istakao da bi voleo da zaigra „1 na 1“ sa pobednikom.

Godinama poznato mesto za druženje sada je postala košarkaška lokacija. Nemanja je pokrenuo i prvu školu basketa na svom youtube kanalu i ubeđen je da će baš na terenu koji nosi njegovo ime neki novi klinci učiti i uvežbavati veštine jednog od najpopularnijih srpskih sportova.