Stanove dobilo 25 izbegličkih porodica

Zgrada sa tri ulaza u ulici Pere Segedinca broj 7 od danas ima stanare. Ključeve od 25 stanova uručeni su izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske koji su se iz svojih domova iselili devedestih godina prošlog veka. Prvi potpredsdnik Vlade, ministar spoljnih poslova i predsednik Komisije za koordinaciju procesa stalne integracije izbeglica Vlade Republike Srbije Ivica Dačić na svečanosti upriličenoj prilikom useljavanja istakao je da je ovo važan dan za sve Kikinđane.

Gradonačelnik Pavle Markov dodao je da je grad Kikinda i ranijih godina pokao da kada je reč o trajnom zbrinjvanju izbegličkih porodica vodi proaktivnu politiku. U prethodnim godina zbrinuto je 160 porodica što je bio veliki zadatk. Markov je napomenuo da će se nastaviti sa ovakvom politikom i da će se lokalna samouprava pobrinuti da se zbrinu sve porodice koje nemaju svoj krov nad glavom. 

Uručenju ključeva prisustvovali su i predstavnici Delegacije Evropske unije u Srbiji, OEBS-a i Komserijata za izbeglice i migracije. Stanovi su izgrađeni u okviru Potprojekta 2 čija je vrednost oko 13 miliona evra. U dvospratnicu u Kikindi uloženo je 700.000 evra, a grad Kikinda dodelio je parcelu i za infrastrukturu opremanje izdvojio 12 miliona dinara.