Stalan posao za 44 radnika Predškolske ustanove “Dragoljub Udicki”

Za četrdeset četvoro, sada stalno zaposlenih sugrađana u Predškolskoj ustanovi Dragoljub Udicki“, šesti april ostaće upamćen kao poseban dan. Posle više godina rada u ovoj ustanovi, u nekim slučajevima čak trinaest, vaspitači, stručni saradnici, medicinske sestre, dade i drugi pomoćni radnici potpisali su dugo iščekivani ugovor o radu na neodređeno vreme. Vaspitačica Violeta Stojičić radi od 2013. godine.

Sedam i po godina radim. Ovaj momenat je snažan i dirljiv. Neizmerno sam zahvalna ljudima koji stoje iza ovoga- kaže Violeta, vaspitač u vrtiću „Kolibri“.

Za novi početak, ugovor i simboličan poklon-šolja sa čestitkom i porukom. Stalan posao obradovao je i Dejana Ivanovića, stručnog saradnika za fizičko vaspitanje.

-Osećaj je izvanredan, na ovoj šolji piše „neka ti ovo bude odskočna daska za bolji i lepši život“, nadam se da će tako i biti, zadovoljno je konstatovao Ivanović.

Da su se uloženi rad, trud kao i strpljenje isplatili, ukazuje direktorica predškolske ustanove Kristina Drljić.

-Neko je čekao četiri, neko pet, neko 13 godina. Svi oni su radni, vredni, strpljivo su čekali ovaj momenat i dočekali. Svi oni vole našu ustanovu, vole svoj posao i znali su da će se rad i trud isplatiti, kao i svi mi. Ovim ugovorima smo to i dokazali- rekla je Kristina Drljić, direktorica PU „Dragoljub Udicki“.

Novi ugovori na neodređeno vreme, doneće zaposlenima i njihovim porodicama potrebnu sigurnost, istakao je gradonačelnik Nikola Lukač.

-Siguran sam da je njima i njihovim porodicama ovo veliki podstrek i izvesnost, da na miran način osmišljavaju svoj život i budućnost u našoj Kikindi. Kompletan moj tim: Stanislava Hrnjak, Milena Živkov, uticali smo na to da izlobiramo za saglasnost za 44 nova radna mesta. Izborili smo se za to i, nadam se, usrećili 44 porodice. Grad Kikinda boriće se za svakog pojedinca i svako radno mesto- naglasio je Lukač.

Predškolska ustanova „Dragoljub Udicki“ u Kikindi u okolnim selima ima 18 vrtića i 249 zaposlenih. Za stalno zaposlenje radnika, bila je potrebna saglasnost resornog ministarstva, a kako se moglo čuti, dobijena je zahvaljući dobroj saradnji lokalne, pokrajinske i republičke vlasti.