Šta znaš o saobraćaju

Osnovna škola “Feješ Klara” bila je domaćin 49. takmičenja osnovaca koji su u vožnji bicikla na poligonu spretnosti i rešavanjem testova koje izdaje AMSS, pokazali šta znaju o saobraćaju. Poligon spretnosti osmišljen je tako da simulira saobraćajne situacije iz svakodnevnog života. Tradicionalno nadmetanje organizuju lokalna samouprava i Auto-moto savez Srbije.Član Gradskog veća Milivoj Linjački istakao je da je zadovoljan odzivom učenika.

 

 

 

 

-Ove godine u saradnji sa Svetom za bezbednost saobraćaja počeli smo izradu Strategije za bezbednost saobraćaja koja je u samom startu pokazala da su najugroženiji učesnici u saobraćaju osobe od 15 do 30 godina. Smatram da je izuzetno važno da se ovakva takmičenja organizuju jer je ovo pravi način da vidimo koliko osnovci poznaju saobraćajne propise- rekao je Milivoj Linjački, član Gradskog veća.


Nadmetalo je 68 učenika iz svih osnovnih škola u gradu i selima.
Planom i program rada osnovnih škola planirano je da se uvede obuka i edukacija učenika iz oblasti saobraćaja. Ovo će, prema sadašnjim najava, biti propratni predmet putem kojeg će se još više poboljšati znanje dece koji su aktvni učesnici u saobraćaju. Očekujem da ćemo tek tada imati prave smernice o tome na šta treba skrenuti pažnju školarcima kako bi bili bezbedniji u saobraćaju – rekao je Siniša Grastić iz AMSS.

Najboljih osmoro devojčice: Neda Ibrajter i Nena Ziramov iz OŠ “Vasa Stajić”, Jelena Ćirić OŠ “Milivoje Omorac” i Olivera Nemeš iz škole “Đura Jakšić” i dečaci: Vanja Radulaški iz OŠ “Jovan Popović”, Nikola Brojčin škola “Đura Jakšić, Viktor Balint “Bratsvo-jedinstvo” i Milan Ćirić OŠ “Milivoje Omorac” plasirali su se na regionalno takmičenju koje će biti održano u Senti.