“Šta me snađe?” u kikindskom NP-u

Monodramom “Šta me snađe”, poznata glumica Anđelka Prpić se kroz komičnu priču, u kojoj je bilo moguće prepoznati razne situacije iz svakodnevnog života, predstavila kikindskoj publici. Pozorišni komad je zbog velikog interesovanja imao dva izvođenja. U pauzi između dve predstave, koja je trajala svega dvadesetak minuta,  glavna i jedina akterka u predsavi, koju smo daleko češće gledali na malim ekranima u serijskim i filmskim projekcijama, Anđelka Prpić kaže da joj je apsoluto sve jedno koji je vid glume u pitanju. Da li se radi o pozorišnoj ili filmskoj umetnosti, stvar je lične inspiracije:

-Nema veze da li je kamera ili scena. Snimanja traju i do 12 sati i umeju da se besomično puno ponavljaju. Sve ima svoje prednosti i lepote. Monodrama je specifičan i  poseban žanr, ali je i izazov za glumca. Ja nisam nikada sama na sceni, tu su i moji pomagači, a druga stvar,  zaista sam sa publikom tokom trajanja cele predstave. Lepo je osećanje,  zanimljivo. Odgovornost je malo veća, ali …eto. 

Prelaskom iz jednog u drugi lik, na komičan način, kako se i očekivalo, ova mlada glumica je opisala priču jedne žene, suočene sa samom sobom. Dilema, da li odabrati poštenje, ili put dominacije i poslovnog uspeha navodi glavni lik, bankarsku radnicu Joku, da rešenje pokuša da pronađe u savetima prijateljica i rođaka. Mlada i privlačna službenica u banci odlazi na seminar, na kom upoznaje direktorovog sina. Nakon kratkog izlaska uz piće, on joj šalje poruku da ne želi da se sve završi samo kratkim flertom. Onda kreću besomučni telefonski razgovori sa pola familije, prijatelja kumova. Nedoumice, preispitivanja, pretpostavke o griži savesti, kao i dilema da li odabrati život na visokoj nozi, ali kao preljubnica iz koristi, ili ostati mada nezadovoljna ali verna žena? Životna priča, u kojoj se mogao naći gotovo svako iz publike, jasno iskazana kroz scenski prikaz navodila je publiku da se u segmentima zapita “Šta me snađe?”, pa je i aplauz dolazio impulsivno, praćen spontanim smehom.