Sredstva za programe i manifestacije udruženja građana

Član Gradskog veća Miodrag Bulajić i pomoćnica gradonačelnika Stanislava Hrnjak održali su sastanak sa predstavnicima gradskih udruženja građana kako bi se iskoordinirale aktivnosti i manifestacije koje će biti organizovane. Ranije je isti sastanak organizovan i sa udruženjima sa sela.
-Mi smo se dogovorili sa svim predstavnicima udruženja koji su dobili sredstva po završenom konkursu da u narednom periodu tešnje sarađujemo. Cilj nam je da i lokalna samouprva ima više informacija o tome koje su aktivnosti udruženja, kad je osnovano, koliko ima članova, kakva im je radna godina i u čemu lokalna samouprava može da pomogne – istakla je Stanislava Hrnjak, pomoćnica gradonačelnika.


Za sufinansiranje projektnih aktivnosti udruženja građana odobreno je osam miliona dinara.
-Takođe nam je bilo važno da čujemo kada su im odobrena sredstva potrebna. Bilo je situacija da se neka manifestacija realizuje tokom proleća, a da sredstva od lokalne samouprave budu uplaćena s jeseni ili do kraja godine. Želja nam je da budemo operativniji tako da je napravljen raspored korišćenja sredstava – rekla je Stanislava Hrnjak.
Pravdanje sredstava od ove godine biće umnogome jednostavnije i lakše. Na sajtu Grada Kikinde biće postavljen obrazac koji će udruženja popunjavati, a pored toga dostavljaće i neophodnu dokumentaciju. Ove godine na konkursu podržano je 85 udruženja građana.