Srđan Mirkov trećeplasiran na državnom takmičenju iz oblasti prerade hrane

Maturanti SSŠ „Miloš Crnjanski“ predstavljali su ovu obrazovnu ustanovu na takmičenju u Zrenjaninu. U konkurenciji od 62 učenika iz 32 škole, Srđan Mirkov, učenik smer tehničar za biotehnologiju osvojio je treće mesto.

– Na republičkom takmičenju iz područja rada poljoprivrede i prerada hrane našu školu su predstavljali Srđan Mirkov i Anita Mesaroš. Veoma smo ponosni na njihov uspeh, kaže Branislava Krstin, nastavnica tehnološke grupe predmeta.

Takmičenje je bio veoma zahtevno, konkurencija jaka, ali je za trećeplasiranog Srđana ovo bilo veoma lepo iskustvo:

-Dobro sam se proveo na takmičenju. Prvog dana smo radili test, na kome sam osvojio 49 poena od maksimalnih 60, a narednog dana smo radili blok šemu materijalni bilans i laboratorijsku vežbu.

Osim Srđana, SSŠ „Miloš Crnjanski“ predstavljala je i Anita Mesaroš. Ona smatra da će joj ovo takmičenje biti veoma korisno u nastavku školovanja i rada. Ovo je bilo njeno prvo školsko takmičenje i puna je utisaka:

-Najinteresantnije mi je bilo u laboratoriji, gde smo morali jednu vežbu da odradimo za 15 minuta. Ovde u školi imamo mnogo više vremena, pa je ovo bio poseban izazov.

Profesorica Gordana Popov, koja je uz koleginicu Branislavu Krstin pripremala đake za ovo takmičenje najavila je da će naredne školske godine, usled trežišne potražnje, škola upisivati učenike za određene obrazovne profile:

-Sledeće školske godine, iz područja rada poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane upisivaćemo kombinovano odeljenje, 15 učenika pekara i 15 mlekara. 

Kako kažu u SSŠ „Miloš Crnjanski“, ovo je začetak dualnog obrazovanja, pošto će budući mlekari imati praksu u novomiloševačkoj mlekari i u mlekari „Mančić“. Profesori se nadaju da će i oni biti jednako uspešni kao i sadašnji maturanti.