Sportski savez „Kikinda“ pobednik je takmičenja „Igre na vodi – leto kod kuće“.

Sportska manifestacija, koja se održava u toku avgusta u više od 50 gradova, prvi put je održana u Kikindi. Učešće osam ekipa i više od 1500 gledalaca, koji su propratili igre na vodi, dokaz su da kikindski otvoreni bazeni mogu da odgovore zahtevu organizacije takvih igara.

-Prvi put u Kikindi, kao sportska manifestacija vrlo je značajan podatak, kao  i taj da smo jedan od 58 gradova, u kojima se ove godine organizovalo takvo takmičenje-rekao je direktor SC “Jezero” Slobodan Marinkov. Uspešno takmičenje, uz dobar broj ekipa, ali i dobru posećenost od strane sugrađana. SC je u saradnji sa gradom Kikinda u okviru manifestacije Kulturno leto i organizovao ove Igre na vodi. Trudićemo se i da sledeće godine ponovo organizujemo ovu manifestaciju 

 

Igre su koncipirane tako da su mogli da učestvuju i profesionalni plivači, ali i potpuni amateri. Talenat, kao i dobar timski rad pokazali su i nosioci zlata, ekipa „Sportskog saveza Kikinda, sa prvih „igara na vodi, koje su organizovane u okviru manifestacije Kikindsko leto.

Ekipe su prema propozicijama bile sastavljene od osam članova i to tri devojke, četiri muškarca i kapitena ekipe. Takmičenje se odvijalo u deset disciplina, branje kokosa, greda, muzička pitanja i odgovori, bušenje balona s platforme, podvodna gajba, slagalica, piramida na platformi, prelaženje bazena na dve kocke i druge. Kako je kapiten prvoplasirane ekipe Vanja Dumitrov, inače digogodišnji kik bokser, rekao, bilo je uzbudljivo do samog kraja.

-Kada je sve prošlo, ne moramo da budemo skromni. To smo i očekivali. Ekipa je tako i odabrana, da ponosno nosi ime našeg grada. Izabrani smo od ljudi iz sportskog saveza, svi zbog svojih uspeha iz  svojih sportova. Sportske su igre na vodi, tako da imamo najviše plivača, ali ima i iz drugih sportova, tako da možemo da pokrivamo sve discipline.

Temperatuta vazduha je oko 22 sata bila negde oko 18 stepeni, temperatura vode tu i tamo hladnija nego subotu i petak, ali to ipak nije demoralisalo plivačice, koje su inače profesionalno u tom sportu.

-Dvanaest godina se bavim plivanjem i treniram taj sport. Učestvovala sam i u “City games” takmičenju, igrama sličnim  ovim. Tamo smo, na Zlatiboru osvojili drugo, a ovde prvo mesto i jako sam ponosna na svoj tim. Voda je hladnija nego na kvalifikacijama, ali smo ipak izdržali. Za mene je najteža disvciplina bila ona u kojoj sam sama učestvovala, ali mi je drago što sam uspela da donesem bodove svojoj ekipi.

Mina Ouka je takođe poznata kikindska plivačica, koja se bavi plivanjem od svoje sedme godine

-Igre nisu  ni malo lake, verovatno za publiku tako deluju. Bila mi je najteža poslednja igra, ali smo uspeli. Mislim da je najbitniji timski rad, koji i dovodi do konačnog uspeha celog tima.

 

Sportsko takmičenje Igre na vodi, koje su organizovane u okviru manifestacije Kikindsko leto i koje je prvi put održano u Kikindi takmičarima i takmičarkama obezbedilo je 40 hiljada dinara, koliko je dobila prvoplasirana ekipa i 20 hiljada dinara za ekipu koja je osvojila drugo mesto. Kako su organizatori obećali i sledećeg avgusta će Kikinđani imati mogućnost da uživaju u igrama na vodi, čija preteča su nekadašnje Igre bez granica.